A tűzoltó dandártábornok köszöntötte

2020.02.21. 11:00

Új tűzoltó szerelt fel Badacsonytomajon

Százhuszonkét újonc tűzoltó tett tiszthelyettesi esküt, tizenhét hallgató pedig tisztjelölti esküt február tizennegyedikén a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban.

Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Veszprém megyében a kibocsátót követően egy újonc kezdte meg szolgálatát, Szöllősi Ferenc tűzoltó őrmester a Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon látja el beosztott tűzoltó feladatait 2020. február 14-ei hatállyal. A beavatkozó állomány új állománytagját február tizenhetedikén köszöntötte Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató.

Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A rendezvény első momentumaként az újonc tűzoltók és a tizenhét leendő tiszt tett fogadalmat a katasztrófavédelem országos és megyei vezetői, az oktatási intézmény állománya, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének, a társszervek oktatási intézményeinek vezetői előtt. Az eskü szövegét Balogh Patrik tűzoltó őrmester olvasta elő. Ezt követően dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató mondott köszöntőt.

Jelenleg száznegyvenen állnak készenlétben, hogy iskolapadba ülhessenek. Százötven évvel ezelőtt, gróf Széchenyi Ödön korában még csak néhány hivatásos állt szolgálatba, ám szerencsére sokkal több nagyszerű embert kapott a tűzoltószakma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában