Óvintézkedések Veszprémben: Bezárnak a bölcsődék és az óvodák

Hétfőtől határozatlan időre bezár a megyeszékhelyen több városi intézmény, jelentette be Porga Gyula polgármester szombaton délelőtt.

Marton Attila

20190917 Gyulafirátót a Kastélykert Körzeti Óvoda átadása Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Bár városunkban továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, de a megelőzés érdekében óvintézkedéseket teszünk, közölte Porga Gyula polgármester a közösségi oldalán. Ennek keretében március 16-án, hétfőtől minden önkormányzati fenntartású bölcsőde és óvoda bezár Veszprémben. Az intézmények hétfőn és kedden még ügyeletet tartanak és fogadják azokat a gyerekeket, akiknek a rendkívüli helyzetben még nem sikerül megoldani az elhelyezését.

Közleményében a városvezető azt írta, keddtől a V-busz a tanítási szünet szerinti menetrenddel közlekedteti járatait. A busztársaság március 16-tól a veszélyhelyzet idejére megszünteti az első ajtós felszállást: a vezetőnél nem árusítanak menetjegyet, továbbá kordonnal védik a sofőröket.

Hétfőtől határozatlan ideig zárva tart a látogatók előtt a Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és tagkönyvtárai, és bezár a Március 15. utcai uszoda. Hétfőtől szünetelnek az ügyfélszolgálatok a Polgármesteri Hivatalban

A polgármester arról is tájékoztatott, Veszprémben három háztartásban rendelte el a hatóság a házi karantént. A betegség gyanúja senkinél nem áll fenn, az érintetteknek nincsenek tüneteik.

A polgármester azt kérte, hogy lehetőség szerint mindenki kerülje a zsúfolt tereket, és azokat a helyszíneket, ahol sokan vannak. Az idősek figyelmét arra hívta fel, ne tartózkodjanak közösségben és maradjanak otthon, míg a fiatalabbaktól azt kérte a városvezető, hogy a vírus terjedésének megelőzése érdekében segítsék az időseket a bevásárlásban, mindennapi gyógyszereik beszerzésében. A munkáltatóktól azt kérem, aki csak teheti, biztosítsa a gyereket nevelő munkavállalók részére az otthoni munkavégzés lehetőségét, írta a polgármester

– Ha bármilyen fertőző, vírusos betegség tüneteit észleli magán, ne menjen tömegbe, és ne használjon tömegközlekedést. Ha fennáll önnél a koronavírus gyanúja, haladéktalanul értesítse telefonon háziorvosát vagy hívja a www.koronavirus.gov.hu oldalon elérhető zöld számot – írta Porga Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában