gyermeknapi kívánság

2020.06.09. 11:30

Hét kiló epret kapott a hétesztendős Kornél

Határtalan örömet szereztünk a zalagyömörői Kornélnak azzal, hogy – a Napló gyereknapi pályázatának egyik nyerteseként – megkapta a minap az éveivel megegyező mennyiségű, azaz hét kiló epret, amit kért.

Kovács Erika

Kornél szemlátomást örült a Napló segítségével beteljesült kívánságnak

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ezenkívül a Mediaworks ajándékaként egy hátizsákot is vittünk neki ajándékba, amibe azonnal belepakolta néhány holmiját. – Kedvenc gyümölcsöm az eper, és most ehetek belőle, amennyit csak akarok! – mondta Kornél. – Hihetetlen, hogy nem kell beosztani egy napra néhány szemet! – ezt mondta kitörő örömmel a kis Kornél, aki az édesanyjával hintázott az udvaron, amikor megérkeztünk az ajándékokkal.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szilvia, a gyermek édesanyja úgy fogalmazott, az egész családnak nagy boldogság, hogy nyertek a Napló gyermeknapi pályázatán, és teljesült a kérésük, megkapta Kornél a hét kiló finomságot. Megtudtuk, a család anyagi helyzete miatt csak ritkán tudnak venni a drága gyümölcsből, legfeljebb húsz-harminc dekát, és azt osztják be a gyermeküknek. A hét kiló eperből Kornél most annyit ehet, amennyit csak kíván, a maradékból pedig lekvárt főz neki az édesanyja.

Kornélról tavaly megírtuk: a kisfiú hét évvel ezelőtt nyitott gerinccel született, sok műtéten túl van már, és még újabbak is várnak rá. A gyermek csak háromlábú, apró botokra támaszkodva tud járni. Azóta állapota némileg javult, mert ha nagy nehezen is, de képes arra, hogy magától felálljon, és külön-külön kicsit tudja mozgatni a lábait. A javulásban meghatározó szerepe van a sok tornának, a rehabilitációnak és a gyógylovaglásnak.

Kornél szemlátomást örült a Napló segítségével beteljesült kívánságnak
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szilvia egy percre sem hagyja magára kisfiát, amióta megszületett, mellette van, bolti eladói állását fel kellett adnia. A családfő, aki lakatos, éjt nappallá téve dolgozik, hogy a család megéljen, mert gyermekük kezelése, illetve a rehabilitáció, a sok utazás mindenüket felemésztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában