A hatékony munkát szolgálják a gépek

2020.06.03. 07:00

Traktorral is gazdagodott Pápateszér

Pályázati úton elnyert munkagépeket adott át ünnepélyes keretek között Kovács ­Zoltán országgyűlési képviselő Pápateszéren.

Polgár Bettina

Ünnepélyes keretek között adták át az értékes munkagépeket

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Pápateszér a külterületi helyi közutak fejlesztésére, illetve az önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzésére irányuló pályázaton nyerte el az értékes gépeket. A pályázatot három település, Bakonyszentiván, Fenyőfő és Pápateszér közösen nyújtotta be 2016-ban, majd a pozitív elbírálást követően mindhárom községben gépbeszerzés, útépítés valósul meg. Pápateszér a nyertes pályázat részeként egy MTZ 820 típusú traktorral, egy vontatott gréderrel, egy rézsűkaszával, valamint egy ágaprító géppel gazdagodott.

Völfinger Béla pápateszéri polgármester köszöntőjében elmondta, 2019-ben érkezett a jó hír a nyertes pályázatról. A település vezetője kiemelte, a beszerzett gépek remélhetőleg hosszú időn keresztül szolgálják majd a hatékony munkavégzést.

Ünnepélyes keretek között adták át az értékes munkagépeket
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A gépeket Kovács Zoltán adta át a településnek. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, mindig erősít egy pályázatot, ha azt közösen, több önkormányzat összefogásával nyújtják be. A kormánypárti politikus hozzáfűzte, az agrár- és vidékfejlesztési program fontos része, hogy a települések összekötőútjai rendben legyenek, és rendelkezésre álljanak a különböző eszközök, amelyekkel el lehet végezni a karbantartási munkákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában