Összefogással újították fel az ajkai óvodát

Megszépült, meg­újult környezet fogadta az Ajka Városi Óvoda Vizikék és Zöldikék intézményegységébe járó kisgyermekeket, miután a vírusveszélyt követően visszatérhettek.

Tisler Anna

A Vizikék óvodások örülnek az új udvari díszeknek. Az óvoda mind a hat csoportjának külön kis veteményes ágyása van, amelybe borsót, babot, dísztököt ültettek

Fotó: Tisler Anna/Napló

A munkákat az intézmény dolgozói, a szülők és támogatók végezték önkéntesen. Az összefogás révén megújult az udvar, a csoportszobák egy része, tudtuk meg ­Balatinczné Németh Mónika óvodavezető-­helyettestől. Mindkét intéz­ményegység már évekkel ezelőtt elnyerte az örökös zöld óvoda címet, és tagja az Országos Óvodakert Hálózatnak.

A hálózattól ajándékba kaptak 10-10 ezer forint értékű vásárlási utalványt, amelyből vetőmagokat és kerti szerszámokat vettek. Az óvodapedagógusok fontosnak tartják, hogy a gyerekekkel megismertessék a gyógy- és fűszernövényeket, a veteményes és a virágos kiskertek kialakítását, a növénygondozást. A Zöldikék óvodában két szülő, Nardai Miklós és Grőber László segítségével készült el három magaságyás, amelybe a gyerekekkel epret, paprika- és paradicsompalántákat ültettek.

A megtermett epret a kicsinyek közösen megették. A Vizikék óvoda hat csoportjának külön veteményes ágyása van, amelybe borsót, babot, dísztököt ültettek. A Vizikék épületében Horváth Ferencné, a Zöldikékben Zsidó Zsuzsanna szervezésével a dajkák megújított, virágos udvarral várták vissza a gyerekeket. A Vizikék udvarán két új dísz is várta a visszatérőket. Egy használaton kívüli kerékpárt festettek le fehérre és tettek rá cserépben muskátlit, a másik egy lefestett talicskában álló virág, amely felett lóg a locsolókanna.

Balatinczné Németh Mónika kérdésünkre elmondta, az óvodapedagógusok mindegyike online tartotta a kapcsolatot a családokkal a veszélyhelyzet heteiben, nem engedték el a gyermekek kezét. A csoportok internetes, zárt oldalain adtak feladatokat, amelyeket a szülők oldottak meg a gyermekekkel. Az idősebb kollégák is megtanulták a modern technikát, hogy ne szakadjanak el erre az időre sem a csoporttól. A szülők örömmel fogadták a tanácsokat.

A Vizikék óvodások örülnek az új udvari díszeknek. Az óvoda mind a hat csoportjának külön kis veteményes ágyása van, amelybe borsót, babot, dísztököt ültettek
Fotó: Tisler Anna/Napló

A fenntartó önkormányzat tagjaira is számíthattak. Johanidesz Sándor képviselő, akinek kisfia a Zöldikék óvodába jár, az épület minden helyiségét ózongenerátorral kifertőtlenítette a nyitás előtt. Dorner László alpolgármester kézfertőtlenítőt ajándékozott mindkét egységnek. ­Marton Lívia óvodapedagógus és Hoffman Andrásné munkájával és irányításával a Zöldikék Zümi és a Pillangó csoportja megújult és megszépült külsővel várta a gyermekeket. Az óvoda munkatársai együtt festették a csoportszobát, a kiszolgálóhelyiséget a segítőkkel. Csermák-Kovács Tímea a nyirádi óvoda óvodapedagógusa az egyik falra mesefigurákat rajzolt. A fal a gyermekek kedvence lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában