Érdemes kihasználni a kényszerszünetet

2020.10.23. 07:00

Hasznos segítséget nyújtanak a Veszprém megyei civileknek

Mit lehet tenni akkor, ha minden terv, bejelentett program romba dőlni látszik, ha minden elképzelést keresztülhúz a járványveszély?

Őrsi Ágnes

Meleg Tamás, a megyei civil közösségi szolgáltató központ projektvezetője

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A járvány miatti kényszerszünet kiválón alkalmas szervezetépítésre, tervezésre, információbővítésre. Ezt ajánlja legutóbbi hírlevelében Meleg Tamás, a Veszprém Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ projektmenedzsere a legújabb, októberi és novemberi műhelymunka-sorozaton való részvételre invitáló felhívásban.

Nem lehet vitatkozni a megállapítással, hogy egy jól működő civil szervezet mindig jól adminisztrál. Vonatkozik ez a fenntarthatóságra, az adminisztráció alapdokumentumaira, a szervezeti-gazdálkodási ismeretekre, a jogi szabályozásból eredő kötelezettségekre, illetve a szervezet pénzügyi-számviteli rendszerére. Éppen ezeket a témaköröket veszi sorba az első műhelymunka, melyet Veszprémben október 26-án, Tapolcán november 10-én, Várpalotán pedig november 11-én tartanak meg.

Nem érdemes kihagyni a műhelymunka-sorozat második részét sem, amely a civil szervezetek menedzselésével foglalkozik a következő tematikai bontásban: menedzsment a civil szervezeteknél; a menedzsment területei; szervezeti kerék; vezetői kompetenciák. A műhelymunka-sorozat második részét Veszprémben november 3-án, Tapolcán november 17-én, Várpalotán pedig november 18-án rendezik meg – tájékoztatott Meleg Tamás.

A rendezvények ingyenesek, viszont csak korlátozott számban lehet rájuk jelentkezni. A meghirdetés óta eltelt rövid idő alatt a veszprémi helyek már be is teltek. Tapolcai és várpalotai olvasóink regisztrálhatnak még a Veszprém Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában