Bódi Mária Magdolnára emlékeztek Litéren

Bódi Mária Magdolna vértanúhalálának 76. évfordulójáról szentmisével emlékeztek szombaton a litéri templomban. Születése 100. évfordulójának évében a szentmisét Udvardy György érsek mutatta be.

Napló-információ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A szentmisét zárt körben tartották, a főpásztorral koncelebrált Márfi Gyula nyugalmazott érsek, Takáts István érseki helynök, Szabó János gazdasági helynök, Tóth András Sándor bírósági helynök, Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató, Nagy Károly kanonok és környékbeli plébánosok. Udvardy György kiemelte: Bódi Mária Magdolna vértanúsága, az ő életáldozata nagy nagy kincs a Veszprémi Főegyházmegye számára is.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

- Bódi Mária Magdolnára emlékezünk, az ő életáldozatát köszönjük meg, és állítjuk évről évre magunk elé, mint az egyház ajándékát. Nagy szükség van arra, hogy a szentségi életet értéknek tekintsük. Hálásak vagyunk az ő életpéldájáért, amikor látjuk a konkrét, közvetlen szeretet-cselekedeteinek az erejét, amely képes tanúságtévő módon bizonyságot tenni Jézus Krisztusról, a Feltámadottról – mondta az érsek.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Kiemelte: Bódi Mária Magdolna példa a bátor cselekvésben is, ez Krisztus Szent Lelkének a bátorsága. Krisztushoz tartozunk, Krisztusban értelmezzük önmagunkat, Krisztusban van értelme az életünknek, cselekedeteinknek, jövő utáni vágyakozásunknak, gyógyulás utáni vágyakozásunknak, erőfeszítéseinknek. Szükségünk van a mindennapi élet bátorságára, amely késszé tesz bennünket a küzdelemre a gonosszal szemben, késszé tesz bennünket a küzdelemre a jóért, a közösségért.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A főpásztor kérte a híveket, buzgón imádkozzanak azért, hogy a boldoggá avatási eljárás minél hamarabb célba érjen, Bódi Mária Magdolna áldozata értékként jelenjen meg, példát adva a magyar egyház, az ifjúság számára.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A szentmise végén közösen imádkoztak Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért, majd Magdi unokahúga, Kovács Elemérné Bódi Mária – mint minden megemlékezésen – elszavalta Markója László egykori kislődi plébános Magdiról írt versét.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A szentmise után Udvardy György érsek és Márfi Gyula nyugalmazott érsek közösen imádkoztak a litéri temetőben Bódi Mária Magdolna sírjánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában