Jó ügyért gyűjtik a kupakokat Pápán

A városi kupakgyűjtő első félévi akciójának lezárultával 30 ezer forintot vehetett át az önkormányzat egyesített szociális intézménye (ESZI), decemberig pedig az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány javára gyűlnek a műanyag kupakok.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A helyi Fidelitas-csoport kezdeményezésére tavaly októberben kihelyezett jótékonysági műanyagkupak-gyűjtő eddigi eredményeiről és az új célról tartottak sajtótájékoztatót a Márton István utcában. Pozsgai Réka, a Fidelitas helyi elnöke köszönetet mondott a városvezetésnek a szív alakú fém gyűjtőedény kihelyezéséért, majd átadta az elmúlt fél év során a fogyatékkal élő személyek megsegítésére összegyűjtött kupakokért kapott mintegy 30 ezer forintot Tihanyi Andreának, az ESZI vezetőjének.

– Körülbelül kétszázszor ürítettük a gyűjtőedényt, a nagy mennyiségű, újrahasznosuló kupakot Tinnyén váltottuk pénzre, több fordulóval. A következő fél év során az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány javára várjuk a kupakfelajánlásokat – nyilatkozta a helyszínen Pozsgai Réka.

Pozsgai Réka és Kovács Zoltán
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kovács Zoltán kormánypárti országgyűlési képviselő felidézte: Gőgös Zoltán szocialista politikussal együtt a forgalomból kivont egy- és kétforintosokból származó komoly induló tőkével hozták létre az alapítványt, melyen keresztül sok gyermeken segíthettek 2008 óta. Volt, hogy közel negyven kisgyermeknek szemüveget vásároltak, mozgássérülteket gyógytornászhoz juttattak. Kovács Zoltán kérte a helyieket, a gyűjtésen túl vigyázzanak is a kupakgyűjtőre, ugyanis már több alkalommal megrongálták.

Tihanyi Andrea elmondta, a fogyatékosok nappali intézménye ellátottjainak családja és a dolgozók is kivették a részüket a kupakgyűjtésből, s ezt folytatják tovább a nemes ügyért. Az összeget fejlesztőjátékokra használják fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában