Kezdődik a lomtalanítás Pápán

Az idei városi lomtalanítás az elmúlt évekhez hasonlóan történik – tájékoztatott a Közszolg Nonprofit Kft. A szolgáltatást a díjtartozással nem rendelkező ingatlanhasználók vehetik igénybe, a jogosultságot minden esetben ellenőrzik.

Polgár Bettina

A lomgyűjtési akció során nem lehetséges az átvétele többek között a gumiabroncsoknak

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A nagy darabos lomhulladékot a közszolgáltató az ingatlantulajdonossal való előzetes telefonos adategyeztetést követően az ingatlanról szállítja el, egy köbméteres mennyiségig ingyenesen. Az előző évi rendszerhez hasonlóan a társasházi és lakótelepi lakásokban élők is egyénileg, egyedi egyeztetés alapján vehetik igénybe a szolgáltatást. Ugyanakkor a lomhulladék közterületre való jogosulatlan kihelyezését a hatóságok kiemelten ellenőrzik és szankcionálják.

A lomhulladék gyűjtése során nem adható át, illetve nem lehetséges az átvétele az elektronikai hulladékoknak, a gumiabroncsoknak, a veszélyes hulladékoknak (például festékek, lakkok, olajok), továbbá az ipari tevékenységből származó hulladékoknak.

A lomgyűjtési akció során nem lehetséges az átvétele többek között a gumiabroncsoknak Fotó: Polgár Bettina/Napló

A város hat szolgáltatási körzetében májustól szeptemberig gyűjtik be a lomokat, körzetenként más-más időintervallumban. A begyűjtés májusban az első körzettel (Gróf út, Fő tér, Fő utca, Jókai Mór utca, illetve a Gyimóti út által határolt Tókertváros és a Belváros egy része) indul, és érinti a második körzetet is (a Gróf úttól, Fő tértől, Szent István utcától, Török Bálint utcától, Bezerédi utcától, Táncsics Mihály utcától, Szabó Dezső utcától a 83-as számú főút győri szakasza felé eső terület, valamint Böröllő). A harmadik körzetben júniusban, a negyedikben júliusban, az ötödikben augusztusban, a hatodik körzetben pedig szeptemberben lehet leadni a lomokat, emellett az előző esztendőkhöz hasonlóan októberben pótidőszakot is hirdetnek. Az érdeklődők a lomtalanítással kapcsolatos bővebb információkról a Közszolg Nonprofit Kft. elérhetőségein tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában