Napelem és főzőkonyha

2021.05.27. 11:30

Energetikai korszerűsítés a Módszertani Bölcsődében

225,3 millió forintos uniós pályázati támogatásból valósult meg a Módszertani Bölcsőde energetikai korszerűsítése.

Molnár Sándor

Barbainé Bérci Klára, Porga Gyula és Ovádi Péter a Módszertani Bölcsőde modern főzőkonyhájában

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az önkormányzat 70 millió forintos önrészt biztosított a beruházáshoz, amelynek során az épület külső szigetelést kapott, ezáltal megújult a homlokzat is, kicserélték a nyílászárókat és megtörtént a fűtéskorszerűsítés az épületben, ahol napelemes rendszert építettek ki, továbbá egy modern főzőkonyha is készült.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a bejáráson hangsúlyozta, hogy Európában egyedülálló családtámogatási rendszerrel bír Magyarország, de e mellé szükségesek az ilyen bölcsődei, óvodai, iskolai beruházások is.

– Örülök annak, hogy most már országosan 70 ezerre bővült a bölcsődei férőhelyek száma, és 1100 helyszínen tudják igénybe venni a bölcsődei szolgáltatást. Úgy gondolom, hogy a kormányzatnak továbbra is kiemelt célja a családok támogatása – fogalmazott a képviselő.

Barbainé Bérci Klára, Porga Gyula és Ovádi Péter a Módszertani Bölcsőde modern főzőkonyhájában Fotó: Balogh Ákos/Napló

Porga Gyula elmondta, hogy az integrált városfejlesztési stratégiában már évekkel ezelőtt megfogalmazták azt, hogy melyek azok a közintézmények, közszolgáltatások, amelyeknek az infrastruktúráján mindenképpen javítani kell – ennek a végrehajtása zajlik jelenleg. A polgármester kiemelte, hogy a város bölcsődéi, óvodái, az egészségügyi ellátás tartalmilag ott van az ország élmezőnyében, viszont a körülményeken javítani kell. Az elmúlt négy-hat évben közel hárommilliárd forintot költöttek arra, hogy a városi közszolgáltatásokat biztosító ingatlanokat megújítsák. – Ha azt a célt tűzzük ki magunk elé, hogy Európa legélhetőbb városai közé tartozzunk, akkor ezek a felújítások elengedhetetlenek – fogalmazott a polgármester,.

A Módszertani Bölcsőde felújításának következő ütemében megújul az udvar, és új játszóeszközöket szereznek be a 120 kisgyermek örömére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában