környezetbarát szerekkel

2021.05.08. 07:00

Takarítanak és fertőtlenítenek Ajkán

Tavaszi nagytakarítás keretében végzik el a játszóterek, utcai hulladékgyűjtők, padok, köztéri szobrok, kandeláberek, hirdetőtáblák tisztítását, felújítását.

Tisler Anna

20200414 Balatonfüred Vitorlás-tér. a Probio zrt dolgózói fertőtlenítik a közterületeket. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló-illusztráció

Andrónyi Miklós irodavezető kérdésünkre elmondta, Ajka 42 játszóterén összesen 264 eszközt kell tisztítani, karbantartani. Az eszközök a kezelést követően azonnal használhatók, ugyanis erre a célra engedélyezett, környezetbarát szerekkel végzik a munkát. A homokozókat is rendbe teszik, van, ahol kicserélik a homokot, máshol pótolják. Ezenkívül lemossák, kitakarítják a hulladékgyűjtőket, az autóbuszvárókat, összegyűjtik és elszállítják az útszegély melletti hordalékot. Ez utóbbi tevékenységben és a kerékpárutak takarításában számíthatnak a Közútkezelő Kht. munkatársainak segítségére, illetve a közcélú munkásokra.

Az ivókutak és a szökőkutak május elsejétől már működnek. A Hild park nagy szökőkútjából eltávolítják a vízkövet, majd új festést kap, így ez várhatóan egy hónap múlva működhet ismét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában