Díjat kapott a Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Hazai elismerésben részesült Kövesdi Hanna, a Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Őrsi Ágnes

Kövesdi Hanna, a Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Fotó: családi

A budapesti lengyel nagykövetségen május 27-én Lengyelország magyarországi nagykövete, Jerzy Snopek adta át Kövesdi Hannának a lengyel államfő, Andrzej Duda által adományozott kitüntetést, a Lengyel Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét.

A fővárosban tartott zártkörű ünnepségen elhangzott: a lengyel államfő a kitüntetést olyan külföldieknek és állandó jelleggel külföldön élő lengyel állampolgároknak adományozza, akik munkálkodásukkal elősegítik, erősítik a Lengyel Köztársaság és a többi állam, nemzetiség közötti kapcsolatokat. A lengyel származású Kövesdi Hanna éppen ilyen ember. Ezért szerepelt az indoklásban, hogy a lengyel–magyar kapcsolatok megerősítéséért, a két nép barátságának elmélyítéséért kapta a kitüntetést Kövesdi Hanna, aki a Veszprémi Lengyel Önkormányzat elnöke, egyben az országos Lengyel Önkormányzat Koordinációs Bizottságának az elnöke is.

Kövesdi Hanna, a Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke
Fotó: családi

A rendezvényen a lengyelséget a lengyel nemzetiségi szószóló, Rónay Ewa, valamint az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke, Felföldi Mária képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában