Desszertfélék cukor és glutén nélkül Veszprémben is

Egészségcentrum és cukrászda közös gondolkodása nyomán kaphatók glutén- és cukormentes sütemények, valamint egy fagylalt érhető el az egyik megyeszékhelyen működő egységben.

Marton Attila

Schőnig Györgyi, Vándorfi Győző, Hegedűs Barbara, Heiter Sándor és Siklósiné Gyopáros Adrienn a sütemények bemutatóján

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Vanderlich Egészségcentrum és a Schőnig Cukrászda és Kávéház együttműködése olyan termékeket eredményezett, melyeket a diétát tartó cukorbetegek, gluténallergiások is fogyaszthatnak. A desszertféléket a két vállalkozás közös gondolkodása hozta létre. Vándorfi Győző, az egészségcentrum igazgatója elmondta, a kezdeményezés ötletgazdája Siklósiné Gyopáros Adrienn védőnő volt.

Vándorfi Győző hozzátette, nem szeretnék eltiltani betegeiket a süteményektől, a mértékletesség jegyében egy-egy alkalommal a cukorbetegek is fogyaszthatnak diabetikus desszertet.

Schőnig Györgyi, a cukrászda ügyvezetője a desszertek bemutatásán elmondta, tavaly ősszel kereste meg őket a diabetikus sütemények ötletével Vándorfi Győző. Az egészségcentrum diabetológusaival és dietetikusaival együttműködve alkották meg az új desszerteket, amelyek glutén- és cukormentesek.

Schőnig Györgyi, Vándorfi Győző, Hegedűs Barbara, Heiter Sándor és Siklósiné Gyopáros Adrienn a sütemények bemutatóján Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Napló kérdésére Schőnig Györgyi kifejtette, az egyik desszert pisztáciás krémből, málnazseléből áll pisztáciás tésztaréteggel, héjazata étcsokoládé. A második fehér csokoládés, karamellizált, tökmagpralinés desszert, a bevonata pedig zöld színű fehér csoki. A cukrászda ügyvezetője hozzáfűzte, a pohárkrém kókuszos tápiókakeményítős krém eperzselével, míg a vízalapú málnafagylalt magas gyümölcstartalmú, és passiógyümölcs (maracuja) egészíti ki.

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere kiemelte, az együttműködés a város közösségét szolgálja, és a kooperáció eredményeként olyan termékek jöttek létre, amelyek lehetővé teszik, hogy a szolgáltatás mindenki számára elérhető legyen.

Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke arról beszélt, minden egészségfejlesztő tevékenységet támogatnak, egyúttal örömét fejezte ki, hogy a városrészben jött létre az együttműködés az ott működő vállalkozások között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában