Szabványosítja a parkolóhelyeket a Pápai Városgondnokság

Az elmúlt napokban több parkolóban is szabványméretűre festik át a parkolóhelyeket a Városgondnokság munkatársai, tudtuk meg Bakó István intézményvezetőtől.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Magyarországon jelenleg 2,5 méter széles és 5,5 méter hosszú méretet ír elő a szabvány, melytől kivételes esetben 2,3 és 5,0 méterig el lehet térni.

A Március 15. téri parkoló szűk helyeit csütörtökön szabványosította újrafestéssel a városgondnokság Fotó: Laskovics Márió/Napló

– A hét elején a Bástya-lakótelepen alakítottuk 2,5 méter szélességűre a parkolóhelyeket, szerdán a Gróf úti (várkerti) parkolóban végeztünk frissítő festést, illetve tisztítottuk és kaszáltuk a területet, csütörtökön pedig a Március 15. téri parkoló helyeit szabványosítottuk újrafestéssel. Itt nagyon szűkek voltak a helyek, régiek a felfestések. Habár így soronként egy-egy parkolóhelyet elvesztettünk, de mostantól beférnek a nagy testű autók is. A város különböző pontjain folyamatosan dolgozunk a kopott felületeken, szerdán pedig a volt uszoda parkolóját festjük – mondta el Bakó István, aki kéri és köszöni a lakosság együttműködését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában