Kispályás foci, főzőverseny és koncertek – Újra falunapot tarthattak Hárskúton

A hétvégén rendezték meg a hárskúti falunapot, ahol délelőtt kispályás focibajnoksággal, főzőversennyel, gyermekprogramokkal, játékos vetélkedőkkel várták az érdeklődőket. Délután és este zenés – táncos programokon, és koncerteken szórakozhatott a falu apraja-nagyja. A sztárvendég a Groovehouse zenekar volt.

Molnár Sándor

20210703 Hárskút FalunapFotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A pandémiás helyzet miatt egy ideig kétséges volt, hogy egyáltalán megtarthatják-e a falunapot 2021-ben, de mint Tábori Ferenc polgármester elmondta, végig bíztak a járványhelyzet javulásában, ami szerencsére megtörtént. A helyiek és más településekről érkezők ugyanolyan lelkesedéssel jöttek el az idei rendezvényre, mint a járványhelyzet előtti években, és gyakorlatilag „helyre állt a világ rendje” – fogalmazott a falunap kapcsán a polgármester, akinek optimista hozzáállását bizonyítja, hogy az est sztárfellépőjét már tavaly novemberben lefoglalta.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Délelőtt megrendezték a kispályás focibajnokságot, amelyen a Veszprémi Fradisták lettek a harmadikak. A második helyet Krisztián és barátai szerezték meg, míg az első helyen Márkó csapata végzett.

Idén is nagy sikere volt a már hagyományos főzőversenynek, amelyen 12 csapat mérte össze gasztronómiai tudását. Az önkormányzat biztosított öt-öt kilogramm sertéshúst a résztvevőknek, akik szabadon valósíthatták meg ötleteiket. A verseny érdekessége volt az is, hogy a csapatok végig kóstolták és pontozták egymás ételeit. Ezt összesítve született meg a pártatlan végeredmény, amelynek alapján harmadik helyen végzett a Parázs Lik nevű csapat, akik csábos kolbászkákat készítettek pirított káposztával. A Mézga család lett a második. Ők, laskagombás bakonyi gulyást főztek füstölt oldalassal. Az első helyezést a Veszprémi Fradisták szerezték meg, „Káposztás csülkös bab, ahogy a svábok szeretik” fantázia névre keresztelt ételükkel. A díjat, hangos ováció közepette, Fradi rigmusokat skandálva vették át a győztesek Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől.

 

A német hagyományőrzés jegyében meghívták a Holló Együttest, akik előadták Hampelmann gyermekműsorukat, illetve az idősebb korosztály szórakoztatása érdekében fellépett a Sramlikings is. A jó hangulatú falunapot a Groovehouse koncertje után Dj, Pinyó Retro Disco-ja zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában