Komfortos környezetben várja a horgászokat és a kirándulókat a Széki-tó

Családi nap keretében adta át a Széki-tó fejlesztéseit a közelmúltban Kovács Zoltán és Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő.

Tóth B. Zsuzsa

A Széki-tavi Horgászegyesület jelentőset lépett előre az elkészült fejlesztésekkel, amelyeket Kovács Zoltán és Fenyvesi Zoltán ország- gyűlési képviselő adott át. A kép hátterében Dolfinger Mátyás Fotó: egyesület

A képviselők a Széki-tavi Horgászegyesülettel közösen dolgoztak azért, hogy a horgászok által egyre inkább kedvelt helynek az infrastruktúrája fejlődhessen. Az elnyert támogatásból megújult a halőrház és a csónakkikötő, tanösvényt alakítottak ki, és a híd engedélyeztetése is folyamatban van.

A Széki-tavi Horgászegyesület jelentőset lépett előre az elkészült fejlesztésekkel, amelyeket Kovács Zoltán és Fenyvesi Zoltán ország- gyűlési képviselő adott át. A kép hátterében Dolfinger Mátyás
Fotó: egyesület

Amint azt lapunknak Dolfinger Mátyás elnök elmondta, az egyesület 2017-ben pályázott turisztikai fejlesztésekre, és a Terület- és településfejlesztési operatív program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés pályázata keretében 93 millió forinthoz jutottak.

– Tavaly ősszel kezdődhetett a kivitelezés. Mostanra megújult a halőrház és a csónakkikötő, kialakítottak egy tanösvényt, a mozgássérültek számára megközelíthető stég épült. Az egyesületi tagok részére beszereztünk tíz csónakot és a látogatók számára 20 bérelhető kerékpárt. A pályázat keretében lehetőség nyílt a vízbefolyó fölé egy, a Csigere-patakon átívelő, 3,5 tonna teherbírású fahíd építésére, amely még engedélyeztetés alatt áll. Nagy köszönettel tartozunk mindenkinek, aki segítette a munkánkat, köztük a képviselőknek és Bereczky Nórának, a Devecseri Járási Hivatal vezetőjének – mondta Dolfinger Mátyás.

A családi napon az átadás után a résztvevők minden korosztályát ügyességi versenyek várták, közös ebédet fogyasztottak el, és hódolhattak a horgászat örömeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában