Egy erdei túra hangulata Veszprémben a vadászkamara udvarán

Az Országos Magyar Vadászkamarától nyert pályázati forrásból, látványos erdei tanösvényt alakítanak ki a Veszprém Megyei Vadászkamara székházának udvarán.

Molnár Sándor

Éjjel-nappal látogatható bemutatóhely lesz a városközpontban

Forrás: Látványterv: Vadászkamara

Az éjjel-nappal látogatható bemutatóhelyen lesznek információs táblák, vadetetők, madáretető, magasles, madár­- odú, pihenőpadok és asztalok, tűzrakóhely, illetve kis- és nagyvadakat ábrázoló képek is.

– Az udvaron bemutatjuk a magyar erdők élővilágát, részben a nagyvadakat, részben a szárnyas és szőrmés ragadozókat. Szeretnénk az erdei fákat is megismertetni a gyerekekkel, és láthatóak lesznek vadászati eszközök is. Egy olyan közeget alakítunk ki a belvárosban, mintha kimenne valaki egy erdei túrára. Ezt az érzést, ezt a hangulatot akarjuk a városközpontban megjeleníteni – mondta el az újszerű kezdeményezés kapcsán Pap Gyula, a vadászkamara megyei elnöke.

Éjjel-nappal látogatható bemutatóhely lesz a városközpontban
Fotó: Látványterv: Vadászkamara

A látványos, városi, erdei tanösvényt és bemutatóhelyet a kamarai székház felújításának befejezésével, várhatóan szeptemberben adják majd át a Dózsa György utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában