Megállapodtak Tihany érdekében

Megállapodott Tósoki Imre, Tihany polgármestere és a Révbe Érünk Egyesület vezetője az augusztus 21-i találkozón, hogy a Kenderföldeken tervezett magánberuházások körül kialakult helyzet rendezésében közreműködnek, és közösen próbálnak eredményre jutni, közölte közleményben lapunkkal Tósoki Imre.

Kovács Erika

Forrás: pixabay

A megbeszélésen az egyesület vezetője céljaikról is tájékoztatta a polgármestert.

A közleményből kiderült, a felek egyetértettek abban is, hogy a település jövőjében demog­ráfiai, településképi és környezetvédelmi szempontból fontos szerepet játszik az említett helyszín, illetve környezetének megfontolt és tudatos fejlesztése, figyelemmel Tihany érdekeire. Fontos, hogy olyan megoldás szülessen, amely elfogadható a lakosságnak és a nyaralóknak. Cél, hogy Tihany élhető környezete hosszú távon fennmaradjon.

Tósoki Imre a megoldás érdekében közvetítői szerepet vállalt a magánberuházók és az egyesület által képviselt helyiek között. – Mivel a magánberuházások engedélyezésében az önkormányzatnak csak településképi szempontból van hatásköre, az építési engedélyt a megyei kormányhivatal adja ki, ezért ajánlottam fel közbenjárásomat az ügyben, fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában