Balatonfüreden mentett életet a szabadságon lévő mentőtiszt pár

Tóth Ágnes és Gajdán Attila kiváló mentőtiszt bajtársaink szabadságra mentek a múlt hétvégén, azonban a szerelmes életmentők a Balaton partján is folytatták a mentést.

Forrás: Országos Mentőszolgálat

Fürdőzés közben arra lettek figyelmesek, hogy többen orvosért kiáltanak az Eszterházy strandon és pár méterre tőlük, ölben visznek ki a partra egy idős férfit az emberek, számolt be róla az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Azonnal a segítségére siettek és kiderült, hogy a betegnek nincs légzése és a keringése is összeomlott. Rögtön újraélesztésbe kezdtek és értesítették a mentésirányítást. A strand elsősegélynyújtója és egy nyaraló traumatológus is csatlakozott az életmentéshez, akik végig segítették a rutinos mentőtisztek munkáját. Az esetkocsi perceken belül helyszínre ért és emelt szinten folyt tovább az ellátás, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül eredményre vezetett.

A kiérkező mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a 65 év körüli férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában