Befőző és aszaló gépeket kaptak

Egy jól működő konyhában szükség van aszaló, lekvár készítő és befőző gépre is, főként, ha nem csupán egy család, hanem nagyobb közösség számára készüknek ételek.

Tóth B. Zsuzsa

Horváth Ernő a tapolcai Szeretem a Városom Egyesület alelnöke, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja elmondta, hogy jó helyre kerülnek a készülékek, és megköszönte a résztvevőknek az ajándékokat. kép: Az adományozók és az ajándékozottak csoportja. Hátul balról jobbra Heizler Norbert, Szőnyi Kinga és Horváth Ernő látható Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Ilyen eszközöket adtak át egy-egy szakácskönyvvel együtt a Veszprém Megyei Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Közhasznú Egyesülete (ÉFOÉSZ) Életlehetőség Nappali Intézményében helyi és vidéki intézményeknek a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) képviselői.

Befőző automatát kapott ivólé készítő betéttel a sümegi Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde és a nyirádi Nyitnikék Óvoda és Bölcsőde. Befőző automatát kapott lekvárkészítő betéttel a Veszprém megyei ÉFOÉSZ közhasznú egyesület és a tapolcai Gondviselés Alapítvány Dr. Somogyi József Idősek Otthona, aszalógépet pedig a tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola.

Horváth Ernő a tapolcai Szeretem a Városom Egyesület alelnöke, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja elmondta, hogy jó helyre kerülnek a készülékek, és megköszönte a résztvevőknek az ajándékokat.
kép: Az adományozók és az ajándékozottak csoportja. Hátul balról jobbra Heizler Norbert, Szőnyi Kinga és Horváth Ernő látható
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Szőnyi Kinga Magyar Asszonyok Érdekszövetség elnöke köszöntőjét követően Heizler Norbert a CÖF-CÖKA országos koordinátora a 2016-ban indult misszióról beszélt, amely keretében receptgyűjteményt hoztak létre az egészségesebb közétkeztetés érdekében. A receptek kötetben is megjelentek, és hogy azok helyi alapanyagokból készüljenek, felvállalták a zöldség, gyümölcs feldolgozó gépek adományozását is. – Az országban eddig több, mint 80 helyen 300-nál is több készüléket osztottunk ki közétkeztetőknek, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, őstermelőknek, a fiatalok így megtanulhatják a befőzés, a modern technológia fortélyait.

Fontos, hogy a készülékeket használók legyenek kreatívak, volt, ahol még borsalma sajtot, másutt füge sajtot is készítettek a gépekkel. Kérjük, hogy az adományt vigyék tovább, segítsenek akár egy szociális intézménynek, akár egy szegény sorsú családnak, ajánljanak fel valamennyit abból, amit megtermelnek, elkészítenek – kérte Heizler Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában