Felújított utakat, utcákat avattak Farkasgyepűn

Játszótér kialakítása, járda és több utca felújítása az idei fejlesztések sora, az átmenő forgalmat pedig nemsokára közúti ellenőrzési pont felügyeli.

Laskovics Márió

Ezentúl közúti ellenőrzési pont figyeli a felújított beltéri főút gépjárműforgalmát Farkasgyepűn

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A 83-as főút mentén, a faluház előtt elhelyezett traffiboxról tájékoztatták a sajtót, illetve a közelmúltban felújított beltéri utat, utcákat avatták fel pénteken a községben. Takácsné Légrádi Edina polgármester elmondta, a településen áthaladó főúton nagy a forgalom, halálos baleset is történt nemrég. Ezért a lakosság fix sebességmérő eszköz telepítését kezdeményezte, amit a testület támogatott. A közúti ellenőrzési pontot májusban kérelmezték a rendőrségtől, szeptemberben kapták meg, és várhatóan még idén beüzemelik. Az önkormányzat vállalta a telepítés 3,5 millió forintos költségét.

Fellegi Norbert rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a farkasgyepűi faluházban szólt a hazai közbiztonság kielégítő helyzetéről, mely Veszprém megyében kimondottan jó. De az általános közlekedésbiztonság nem.

– Ennek javítása érdekében számtalan intézkedést (például folyamatos sebességmérés, plakátok, drónfelvételek) tettünk meg, de nem jutunk előrébb a halálos balesetek számszerű csökkentésében. Tavaly több mint 20 ezer közlekedési szabályszegési esetben kellett intézkednünk a megyében. A számszerű adatok az országban mindenütt csökkenő tendenciát mutatnak, mégsincs rend az utakon. A sebességtúllépésből van a legtöbb, ez a legfőbb kiváltó okuk a baleseteknek is. A frekventált 83-ason komoly tennivalóink vannak, és Farkasgyepű községben van olyan szakasz, mely vonzza a gyorshajtókat – jegyezte meg, hozzátéve, a traffibox univerzális, mert a sebességmérésen kívül alkalmas forgalomszámlálásra és egyéb szabálysértések (biztonsági öv, telefonálás) rögzítésére.

Ezentúl közúti ellenőrzési pont figyeli a felújított beltéri főút gépjárműforgalmát Farkasgyepűn Fotó: Laskovics Márió/Napló

Takácsné Légrádi Edina farkasgyepűi polgármester a pénteki utcaátadón felidézte, idén már játszóteret, valamint a Hunyadi és Jókai utca között, belügyminisztériumi 6,2 és saját kétmillió forintos forrásból felújított járdát adtak át. A Kossuth és Ifjúság utca aszfaltburkolata sikeres pályázat eredményeként, összesen több mint 16 millió forintból újult meg.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő üdvözölte a biztonságosabb haladást segítő fejlesztéseket és a Magyar falu programról beszélt, majd nemzeti színű szalag átvágásával átadták az utcákat.

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója a Naplónak nyilatkozva elmondta, közel 700 méter hosszban, saját, mintegy 33 millió forintos fenntartási forrásból újították meg a beltéri főútszakaszt szeptemberben. A teljes burkolat cseréjét a rossz állapot, több közműsüllyedés tette szükségessé. Profilmarást követően többnyire egy kopóréteget, azonban néhol kettőt építettek. Leaszfaltoztak két buszöblöt is, valamint felfestéssel szűkítették az útpályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában