Jelentős adományt kaptak a mentősök

Néhai nagylelkű támogatója, Móritz Zsigmond emléke előtt tisztelegve, 9 millió forinttal támogatta özvegye, Móritz Zsigmondné és lánya Éva az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját.

Molnár Sándor

Egy korábbi fotón az adományozók: Móritz Zsigmondné, Móritz Zsigmond és lányuk Éva látható

Forrás: Családi

A család elmondása szerint a kiérkezett mentősök mélységes tisztelettel és alázattal fordultak beteg édesapjukhoz, szavaikkal megnyugtatták őt utolsó óráiban – nem a beteget, hanem az embert látták benne.

A felajánlott összeget a Mentőalapítvány korszerű defibrillátor beszerzésére fordítja. Móritz Zsigmond 88 éves korában, 2021. augusztus 14-én távozott az élők sorából. 1956-ban, mint oly sokan, külföldre költözött családjával, majd 2010-ben telepedtek vissza Magyarországra, a már kint született kislányukkal.

Egy korábbi fotón az adományozók: Móritz Zsigmondné, Móritz Zsigmond és lányuk Éva látható
Fotó: Családi

Az alapítvány részéről Kónya Zoltán, a kuratórium elnöke elmondta: „Mély tisztelettel adózunk Móritz Zsigmond emléke előtt. Az alapítvány minden munkatársát meghatotta a család felajánlása, amit egy korszerű defibrillátor beszerzésére fordítunk Móritz úr emlékére. Ezúton köszönjük az egész családnak nem csak mostani nagylelkű felajánlásukat, de évek óta tartó kitartó, példaértékű támogatásukat is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában