Murcifesztivált rendeztek kiállítással és sok tánccal

Három napon át mulattak az idei ábrahámhegyi Murcifesztiválra kilátogatók, a település több helyszínén is szerveztek programokat a vidám hétvégére a rendezők. A résztvevők egy év szünet után örömmel találkoztak újra.

Tóth B. Zsuzsa

Az ábrahámhegyi vidám szüreti mulatság rengeteg résztvevőt vonzott, még más településekről is érkeztek a községbe Fotó: önkormányzat

Az események Horváth Zsolt festő textilkollázsai kiállítása megnyitójával kezdődtek a művelődési házban, a tárlatot Hangodi László történész, főmuzeológus nyitotta meg, méltatva az alkotó egyedülálló stílusát. A résztvevőket, köztük a testvértelepülések, Bakonybél, az erdélyi Csíkcsicsó, a csehországi Dobruska, a lengyelországi Miejska Gorka, a szlovákiai Nagymegyer küldöttségét Vella Zsolt polgármester köszöntötte az esti mulatság előtt.

Fotó: abrahamhegy.hu

Másnap a vidám felvonulást már a falu minden pontján várták a lakók és a nyaralók gazdag vendéglátással, érezhető volt, hogy összefogott a község az ünnepre. A menetbe a környező településekről is érkeztek résztvevők, hogy együtt vonuljanak fel a helyiekkel és a hangulatért felelős Szőke Andrással. Az egyes állomásokon az Ajka-Padragkút Néptáncegyüttes, a Tördemic Néptáncegyüttes ropta, s fel­lépett a Gyáli Mazsorett­zenekar. A menet a focipályán pihenőt tartva murcikirályt választott, miközben a salföldi lovasok tartottak látványos bemutatót. A templom előtt Bedy Imre plébános megáldotta a murcival töltött boroshordót, végül a felvonulás résztvevői a strandra indultak mulatni.

Az ábrahámhegyi vidám szüreti mulatság rengeteg résztvevőt vonzott, még más településekről is érkeztek a községbe
Fotó: önkormányzat

 

Ott Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő és Vella Zsolt, valamint a testvértelepülések polgármesterei köszöntötték a szüretelőket és a velük tartókat, akik annyian voltak, mint egy erős nyári napon. A mulatság a Jó Laci betyár fellépésével, a néptáncegyüttesek bemutatóival és tánccal zárult. A harmadik nap fő eseménye a főzőverseny volt, de megmérettek a petanque-rajongók is. Játszott a Napsugár együttes, majd ebéd után Éder Gabi szórakoztatta a vendégeket.

Az esemény nagy sikere azt bizonyította, hogy ilyen és hasonló programokkal sikerrel meghosszabbítható a nyári idegenforgalmi szezon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában