Színes alkotások születtek a zirci zsákutcán

Idén is megrendezte aszfaltrajzversenyét az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében.

Kelemen Gábor

Az év állatait, növényeit jelenítették meg a diákok a múzeum előtti zsákutcában Fotó: Kelemen Gábor

Fotó: Picasa

Az általános iskolások számára kiírt versenyt hagyományosan az „Év növényei, állatai” tematika köré fűzték fel a szervezők, és segítséget is adtak a diákoknak a felkészüléshez. A vetélkedőre tizenhárom csapat nevezett. Két oktatási intézményből, a Zirci Re­guly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából és a Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából érkeztek gyerekek a kísérőikkel együtt.

A kollektív munkának köszönhetően színes szigetté változott a múzeum előtti zsákutca, növények, állatok képmására csodálkozhattak rá a járókelők, volt olyan csapat, amely a választott fantázianevet és a dátumot is feljegyezte a gondosan elkészített alkotása mellé. Minden résztvevő emléklapot és egy kis ajándékot vehetett át a szervező intézmény munkatársától, Balláné Szőke Edit múzeumpedagógustól. A helyezett csapatok jutalmazása mellett különdíjakat is átadtak az eredményhirdetésen.

Az év állatait, növényeit jelenítették meg a diákok a múzeum előtti zsákutcában
Fotó: Kelemen Gábor

Az első két helyet a borzavári iskolából érkező csapatok érdemelték ki. A zsűri a Szendergő Szenderkék alkotását hozta ki győztesnek, második helyen végeztek a Borzavári Berkenyék, és csak egy ponttal maradtak le tőlük a zirci Huncut Hermelinek. Különdíjat vehettek át a Kis Hermelinek és a Gofrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában