Feltűzték a szalagot az ajkai Bródy gimnázium végzőseire

Három osztály végzőseinek régi vágya vált valóra azzal, hogy az idei tanévben meg tudták tartani a szalagavatót. Az ajkai középiskolák közül elsőként a Bródy Imre Gimnázium tartotta az ünnepséget november 19-én a Nagy László Szabadidőközpontban.

Tisler Anna

szalag avavtó

Fotó: Gyarmati László

Két osztály diákjai négy tanévet, egy osztály tanulói hat tanévet töltenek az intézményben. A köszöntőkben elhangzott, az érettségi vizsgákra készülők remélik, hogy az iskolában kötött barátságok kiállják az idő próbáját, nem szakadnak meg. Aki a Bródy diákja volt, mindig a közösség tagja marad, mindegy, mennyi idő telt el a ballagás óta.

Mihályfi László igazgató ünnepi beszédében köszönetet mondott a diákok szüleinek, a tantestület tagjainak, akik segítették az érettségire készülőket. A végzősök a tanulás, az ismeretszerzés mellett azt is megmutatták, hogy jól tudnak alkalmazkodni a rendkívüli körülményekhez. A pandémia idején otthon sajátították el a tananyagot, miközben az ebben a korban alapvető fontosságú közösségi élményeket nélkülözték. A következő hónapokban eddigi életük legkomolyabb próbatételére készülnek.

A végzősök gondolatait Gutléber Gréta tolmácsolta, aki megfogalmazta, együtt izgult szülő, tanár, diák, hogy lesz-e szalagavató, megvalósul-e az álmuk, amelyre évek óta vágytak. Az elmúlt években közösséggé váltak, megmutatták, hogy össze tudnak fogni, ha szükséges. Elérkezett az utolsó év, amely végén az egész csúcspontja érkezik el, a végső próbatétel. A végzősök hálásak a tanáraiknak, akik segítettek nekik az elmúlt években, és családjuknak, akik szeretetükkel támogatták őket.

Az alsóbb évfolyamok nevében a 11. osztályos Nyári Vanessza fogalmazta meg érzéseit. Elmondta, a jelenlegi ünnepeltek között vannak, akik, ha lehetne, késleltetnék az időt, hogy tölthessenek még időt az iskola falai között, amelyhez sok szép élmény köti őket, és olyanok is ülnek a széksorokban, akiket hajt a kíváncsiság, és máris kilépnének a kapun. A végzősök pár hónap múlva megtapasztalják, hogy milyen a felnőtt élet, az egyetem, addig azonban élvezzék a középiskolás életet, gyűjtsenek élményeket.

Az iskolában hagyomány, hogy az osztályfőnök a 11. évfolyam osztályfőnökétől kapja meg a szalagot.

Az alsóbb évfolyamok diákjai műsorral tették szebbé a tanév egyik legszebb rendezvényét, majd a 12. osztályosok táncot adtak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában