Ismét fát ültettek az újszülöttek tiszteletére Vilonyán

Horváth László

Forrás: Vilonya önkormányzata

A fa ültetésének helyszíne a település központjában található Séd-park volt, amely a közelmúltban a Magyar Falu Programnak köszönhetően játszótérrel, a helyi lakosok társadalmi megmozdulásának eredményeként kemencével gazdagodott, és a területen jelenleg is folyik egy szabadtéri színpad építése, szintén pályázati támogatásból. 2020-ban 10 gyermek, idén pedig 12 gyermek neve került fel a táblára, amely az elültetett fa előtt jelzi a kezdeményezés célját.

Fotó: Vilonya önkormányzata

Fésüs Sándor polgármester elmondta, nagy öröm a település vezetőségének, hogy a tavalyi évben is ilyen szép számmal születtek gyermekek a faluban, remélik, ez a záloga lehet a helyi óvoda és alsó tagozatos általános iskola fenntartásának. Kifejezte örömét, hogy a folyamatos pályázati lehetőségeknek köszönhetően jelenleg is több beruházás zajlik a településen, amiket a továbbiakban is folytatni szeretnének, ezáltal minél élhetőbbé téve a falut az vitt élők számára.

A fa ültetése mellett a segítők, családtagok, hozzátartozók, helyi lakosok további társadalmi munkákat végzetek el, megszépítve ezzel mind a park, mind pedig a lakókörnyezetük jelentős részét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában