Izgalmas tematikus napok a két tannyelvű gimnáziumban

Számos érdekes esemény zajlott az elmúlt időszakban a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban. Nemcsak megtartották a hagyományos egészségnapot, hanem a diákok az Európai Parlament junior nagyköveteiként a fővárosban tettek látogatást.

B. Virág Rita

Gulyás István (balra), a magyar férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya is részt vett az egészségnapon

Forrás: a szervezők

A sport és az egészséges táplálkozás témakörét járták körbe a gimnáziumban a hagyományos sportnapon. A programok illusztris vendéggel indultak, Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya mesélt pályája kezdetéről, de szót ejtett arról is, milyen általános egészséges életmódra és táplálkozásra vonatkozó tanácsokat érdemes megfogadnunk és milyen egészségre és erőnlétre vonatkozó kötöttségek szerint zajlik egy válogatott csapat felkészítése.

Az aulában a szülői munkaközösség jóvoltából pikniket tartottak, többféle zöldséges mártogatóst, pástétomot, gyümölcsöt, magvakat és dióféléket, gyümölcs- és zöldségleveket, valamint különleges süteményeket is megkóstolhattunk.

Mindeközben a termekben tematikus sportági bemutatók zajlottak a gimnáziumban tanuló sportolók segítségével. A fiatalok kötetlen beszélgetés keretében bemutatták sportágukat, a szükséges eszközöket, beszámoltak az elért eredményeikről, és azt is megosztották az érdeklődőkkel, ők mit köszönhetnek a sportnak.

Az egyik teremben egy mentőtiszt házaspár segített megismerkedni az életmentés és elsősegélyadás technikájával, de bepillantást nyerhettünk a rohammentősök munkájával is.

Gulyás István (balra), a magyar férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya is részt vett az egészségnapon Fotó: a szervezők

A nemzetközi ifjúsági cserék, iskolai partnerségek és önkénteskedési lehetőségek iránt érdeklődők a jelenlegi és volt diákok iránymutatásával az Erasmus programmal ismerkedhettek meg. A nap véradással zárult.

Szólnunk kell arról is, hogy a kéttannyelvű gimnázium már évek óta az Európai Parlament Nagykövet Iskola cím tulajdonosa. Ennek kapcsán a junior nagykövetek évente többször is részt vesznek az Európai Unió megismerésére irányuló programokon, versenyeken, vitákon. A program intézményi kordinátora Di Croce Gyöngyi olasz-történelem szakos tanárnő, szenior nagykövet. Az ő szervezésében vett részt nemrégiben az iskola 19 lelkes diákja Budapesten az Európa-Pontban rendezett eseményen. Itt a fiatalok megsimerhették az unió történetét, jelenlegi helyzetét, interaktív feladatokkal számos érdekességet is megtanulhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában