Kötelező a védőoltás a pápai önkormányzati intézmények dolgozóinak

A vonatkozó jogszabályok a polgármesterre ruházták a hatáskört, mely szerint az önkormányzati intézmények dolgozóinak körében kötelezővé teheti a koronavírus elleni védőoltás felvételét.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

- A felhatalmazással élve, az előzetes konzultációkat figyelembe véve úgy döntöttem, hogy a polgármesteri hivatalban, és azokban az intézményekben, amelyekre a hatásköröm kiterjed, elrendelem a kötelező oltakozást – jelentette be csütörtök délután a Városházán Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

A város vezetője hozzátette, ezt a döntést a kötelező közszolgáltatások ellátása érdekében, a város szolgálatában dolgozó munkatársak egészségéért hozta meg, illetve mindazok megóvásáért, akik ezeket a közszolgáltatásokat igénybe veszik.

A döntés érinti a polgármesteri hivatal mellett a bölcsődék és az óvodák, illetve az Egyesített Szociális Intézmény dolgozóit. Az Egészségügyi Alapellátási Intézetnél korábban már minden munkatárs felvette az oltást a vonatkozó szabályok szerint, a Városgondnokság esetében pedig az intézményvezető hozhat döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában