Navracsics Tibor: A felnőttekre kell bízni Tapolcán is, mit nézzenek

Ajkán a Polgári Összefogás a Városért Egyesület elnevezésű civil szervezet alternatív szervezésében vetítik az Elk*rtuk című politikai krimit.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A zárt körű vetítés előtt Navracsics Tibor kormánybiztos személyes hangvételű beharangozójában elmondta, hogy van ennek a filmvetítésnek egy jelenkori és egy régebbi aktualitása.

A régebbi aktualitás az, amiről kevesen tudhatnak, miszerint Navracsics egyike volt azoknak a politikusoknak, akik beszorultak a tévészékházba az épület ostroma alatt. Egy Baló György által vezetett Este című műsor vendégeként vitatkozott a Fidesz akkori frakcióvezetőjeként Juhász Ferenccel, az MSZP elnökhelyettesével, de a vita után már nem tudták a politikusok elhagyni a székházat, ott töltötték azt az ominózus éjszakát. – A filmben elhangzik a Juhászt megszemélyesítő színész szájából, hogy éppen egy vitaműsorban vett részt, mely vitát velem folytatta így hát, ha áttételesen is de ott voltam a filmben – mondta el a hallgatóságnak Navracsics.

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

- A dolog frissebb aktualitása, hogy nem messze Ajkától van egy város, Tapolca, ahol a városvezetők megnézték ezt a politikai krimit, és úgy döntöttek, hogy ez a téma nem való a tapolcaiaknak. Tehát ismét a hetvenes éveknél tartunk, amikor a városvezetők megnézik a filmet zárt körű vetítésen, és eldöntik, hogy a lakosság megnézheti-e vagy sem. Ez a választók kiskorúnak tartása. Ajkán más a helyzet, ha alternatív szervezésben is, de önök megnézhetik a filmet. Nem politikai munkáról, hanem politikai krimiről van szó, ami igaz, hogy szubjektív feldolgozása az akkori eseményeknek, de attól még nem lehetne letiltható. Tartsanak ki amellett, hogy szabad Magyarország csak akkor lehet, ha a felnőttekre rábízzák, mit akarnak a filmvásznon látni – mondta Navracsics és jó szórakozást kívánt a filmhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában