A tehetséggondozó munka elismerése

2022.05.16. 11:00

Bonis Bona-díjat kapott a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola igazgatója

A nemzet tehetségeiért díjat vehetett át a közelmúltban a fővárosban rendezett gálán Tremmer Bernadett, a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola intézményvezetője.

Szabó Péter Dániel

Tremmer Bernadett a Bonis Bona-díjjal a budapesti gála után

Forrás: Németh Melinda Brigitta

A rangos elismerést 2013 óta ítélik oda a kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusoknak, tehetségsegítő szakembereknek és szervezetnek. Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára az eseményen hangsúlyozta: a Nemzeti tehetség program (NTP) részeként 2009 és 2021 között eddig mintegy 17 ezer projekt támogatásáról született döntés több mint 27 milliárd forint értékösszegben. Az államtitkár kiemelte, a programnak köszönhetően napjainkra már 1020 Bonis Bona-díjas pedagógus, szakember és szervezet, valamint 36 tehetségbarát önkormányzat dolgozik a tehetségek ügyében. 

– A mai nap annak ünnepe, hogy vannak olyan odaadó és lelkes szakemberek, pedagógusok, oktatók és tehetséggondozók Magyarországon, akik életükkel, munkájukkal, szolgálatukkal és hiteles példájukkal járulnak hozzá a rájuk bízottak tehetségének kibontakozásához és szellemi-lelki gyarapodásához – fogalmazott Zsigó Róbert, majd Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár társaságában átadta a kitüntetéseket. 

A kiváló tehetségsegítő kategóriában Bonis Bona-díjat vehetett át Tremmer Bernadett, a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola intézményvezetője. A korábban Sopronban tanító pedagógus pályafutásában saját bevallása szerint mérföldkőnek számított, amikor 2018 augusztusában elnyerte a balatonfüredi iskola igazgatói posztját. Az elmúlt években sikeresen vezette be az intézmény portfóliójába a Polgár Judit által fémjelzett Sakkpalota tehetséggondozó programot, s már 2018 decemberében regisztrálta az intézményt a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által meghirdetett tehetségpont minősítésen. 

Rácz Zsófiától és Zsigó Róberttől vehette át a rangos elismerést a balatonfüredi általános iskola igazgatónője
Forrás: Németh Melinda Brigitta

Ennek eredményeként 2021 áprilisában, alig kétéves munka gyümölcseként Akkreditált Tehetségpont címet nyertek el, de örökös ökoiskola elismeréssel is rendelkezik már a füredi tanintézmény. Tehetséggondozó programjukban a már említett Sakkpalota mellett nagy hangsúlyt fektetnek a nyelvi, a sport-kinesztetikus, a matematika-logika, valamint a természettudományos területekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában