Helyi közélet

2022.05.13. 23:00

Évadnyitó vitorlabontó

Balatoni évadnyitó vitorlabontó ünnepséget rendeznek Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 14-én, szombaton 10 órától, amit az ötvenéves város önkormányzata és a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) szervez.

Kovács Erika

Az ünnepélyes vitorlabontó után megkoszorúzzák a Balatont. Ebből az alkalomból Bóka István polgármester, Gerendy Zoltán, az MVSZ elnöke és Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő mond köszöntőt, majd a képviselő megnyitja a vitorlásszezont. Az ünnepségen Böröcz István, a Balatonfüred Yacht Club (BYC) ügyvezetője és Varga Lajos, a BYC elnöke felavatja Tolnay Kálmán kishajótervező, kétszeres olimpikon, Kékszalag verseny-győztes és többszörös magyar bajnok vitorlázó, a BYC örökös tagja közadakozásból készült emléktábláját, majd a neves sportemberre Böröcz István emlékezik. A balatoni évadnyitó a 878.Co Nagydíj vitorlásversennyel kezdődik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában