Erdőben, utcán

2022.05.25. 10:00

Több mint hatszáz tájfutó állt rajthoz Nagyvázsonyban

A Tálodi-­erdőben és Nagyvázsony utcáin rendezte meg a Veszprémi Honvéd SE nagy múltra visszatekintő versenyét, a Honvéd Kupát. A 32. alkalommal megtartott, népszerű tájfutóesemény kétnapos volt.

HG

Az N18 és F18 kategória dobogósai négy veszprémivel Fotó: Bálint Mónika/VHS

A három futamból álló összetett verseny sokakat megmozgatott, több mint 600 spor­toló élt a lehetőséggel, hogy a korszerű technikával készített térkép segítségével futhasson a Pálos-rendi kolostorrom körüli erdőben vagy akár a közelmúltban átadott, felújított Kinizsi-várban – számolt be lapunknak Gaschler-Gyeviki Nóra a megmérettetésről. 
– Szombaton délelőtt került sor az ifi-Eb utolsó válogatófutamaként is szolgáló középtávra, melynek pályái sokpontos, irány- és tempóváltásos jellegűek voltak. A terep legtechnikásabb, sűrűbb növényzetet és kisebb láthatóságot nyújtó részein koncentrálni kellett a megfelelő pontfogásra, a kódokra, hiszen 70 ellenőrző pont volt kihelyezve egymáshoz igen közel. A ligetesben és szálerdőben nagyobb tempót lehetett diktálni, ám a labirintusszerű növényfoltokba helyezett bóják miatt a pályák az utolsó pontig nagy figyelmet igényeltek. 
Ezt követően, délután a városi sprint következett, amelyhez a nagyvázsonyi ófalu és környezete adott különleges hátteret, benne kiemelt turisztikai látványosságként a Ki- nizsi-várral, sűrű és helyenként sikátorszerű közúthálózattal, kisebb-nagyobb közparkokkal. 
A domboldalba épült ófalu fekvése miatt némi szintkülönbséget is le kellett küzdeniük a futóknak. 
– Az utolsó futam vasárnap délelőtt zajlott a Tálodi-erdőben. A ligetes, nyílt területeken a már említett borókás-bozótos, vegyes láthatóságú és futhatóságú „labirintusok” nehezítették a versenyzők dolgát, mivel a helyes tempóválasztást és figyelmet igénylő részek gyorsan váltakoztak a hegyoldalakban található, jól futható szálerdővel és a ligetesekkel. A hosszabb pályák érintettek több Pálos-rendi kolostorromot is, melyek kedvelt kirándulóhelynek számítanak – tudtuk meg. 
A különleges helyszínen, izgalmas pályákkal, jó hangulatban megrendezett versenyre sok pozitív visszajelzés érkezett a VHS csapatához. 
Mindemellett az egyesület tagjai nemcsak a szervezésben, hanem a versenyzésben is több kiváló eredményt értek el. 
A Veszprém megyei versenyzők eredményei, N10D: 2. Illés Szonja (BSC). N15-18C: 2. Molnár Boglárka (VHS). N16B: 3. Gaschler Emma (VHS). N18B: 1. Máramarosi Rita (VHS), 2. Lantai Lili (VHS). N20A: 1. Szalontai Sára (VHS). N21A: 1. Mérő Dominika (VHS). N35Br: 3. Tanczer Viktória (VTC). N70A: 1. Gombkötő Zsuzsanna (VTC). 
F12C: 2. Strenner Nimród (VHS), …3. Engi Dániel (VHS). F16B: 3. Blaskó Benedek (VHS). F18B: 1. Bálint Ádám (VHS), 2. Barát Miklós (VHS). 
F20A: 1. Kovács Márk (VHS), 2. Bálint Benedek (VHS). F21C: 1. Hoffmann László (VTC). F80A: 1. Vass Tibor (VHS). 

Címkék#vhs#futás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában