Gyász

2022.06.06. 10:47

Elhunyt Szabó Gyula, veszprémi ügyvéd

Elhunyt Szabó Gyula, veszprémi ügyvéd, erősítette meg értesülésünket Csákvári Tamás ügyvéd, a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara (VMÜK) titkára, aki az irodájában ügyvédjelölt volt 1991 és 1994 között. Keszthelyi Kálmán veszprémi ügyvéd személyes emlékeiről is beszélt. Szabó Gyula életének 90. évében hunyt el.

Kovács Erika

Forrás: Pixabay

- Szabó Gyula nagy tudású, tiszta szívű ember hírében állt a megye és az egész ország ügyvédtársadalma előtt, akire minden kollégája bármikor számíthatott, idézte fel Csákvári Tamás ügyvéd. Elmondta, a VMÜK elnöki tisztét 1988 és 2014 között töltötte be, mindenkor és messzemenően kiállt a tagság érdekei mellett megyei és országos tekintetben. Szabó Gyula a régi, úgynevezett klasszikus ügyvédi irodát képviselte, így a polgári, a büntető és a gazdasági ügyeket egyaránt. – Személyében olyan karizmatikus embert veszített el az ügyvéd társadalom, aki továbbra is sokaknak példaképe lehet, akire mindig fel lehetett nézni.

- A 70-es és a 80-as évek legendás ügyvédeinek egyik utolsó képviselője hunyt el, hangsúlyozta a balatonfüredi ügyvéd. 

Keszthelyi Kálmán veszprémi ügyvéd megkeresésünkre elmondta, Szabó Gyula halálával a VMÜK örökös elnökét veszítették le, aki kiváló, rendkívül felkészült szakember volt. Partnerként tekintett kollégáira, illetve maximálisan képviselte a VMÜK tagjainak érdekeit a Magyar Ügyvédi Kamara előtt is. Meghatározó személyiség volt a megyei ügyvédi kamara sportéletében is, vezetésével a kamara csapata több alkalommal részt vett labdarúgó ügyvéd világbajnokságokon. Emellett a tenisz és a horgászat is nagy kedvencei közé tartozott, a Balaton szerelmesének hírében állt, amikor tehette, a tónál tartózkodott. A veszprémi ügyvéd arról is beszélt, hogy Szabó Gyula halálával egy magasan képzett kollégát és egy jó barátot veszített el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában