Micsoda mulatság lesz!

2022.10.11. 07:00

Kolbászfesztivált rendeznek Alsóörsön

A Balaton-felvidék első kolbászfesztiválját rendezik meg Alsóörsön, az erdei környezetben lévő AMFI-ban november 5-én – hangzott el a rendezvény beharangozóján hétfőn. Az eseményre eddig 18 csapat jelentkezett, fővédnöke Nagy István agrárminiszter, védnöke Fásy Ádám, aki Zeneexpressz nevű csapatával érkezik.

Kovács Erika

Dobrosi Zsolt, az amfiteátrum vezetője, Fásy Ádám műsorvezető, énekes, Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Hebling Zsolt polgármester kiemelte a fesztivál közösségformáló szerepét, majd büszkén szólt az egyedülálló rendezvényről, melynek kiemelkedő turisztikai jelentősége van az őszi Balatonnál. Méltatta a páratlan természeti környezetet, ahol hatalmas érdeklődés mellett sok színvonalas rendezvényt szerveztek már meg, és az AMFI-ban működik az ország legnagyobb planetáriuma. 
Fásy Ádám aláhúzta, nagyon fontos, hogy a helyi emberek a nyári szezon után is részt vehessenek egy kitűnő programon. A védnök az esemény gasztronómiai értékére helyezte a hangsúlyt, mert a közös sütés-főzés összehozza az embereket, kapukat nyit ki előttük. Mint mondta, a kolbásznál nagyon fontos a jó minőségű paprika és a gondos sütés, hogy az étel szaftos maradjon. – A zene is kitűnő lesz, eljön mások mellett Nótár Mary, Szabó Ádám, Varga Viktor – mondta Fásy Ádám. 
Dobrosi Zsolt, az AMFI-t üzemeltető cég ügyvezető igazgatója kifejtette, a kolbásztöltő és -sütő fesztivált Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas és Paloznak összefogásával, hagyományteremtő céllal rendezik meg helybeli emberek, civil közösségek, intézmények közreműködésével, ahol adományt is gyűjtenek óvodáknak, iskoláknak. A helyszínen, illetve a planetáriumban egész nap kitűnő programokkal várják az embereket, külön gondolnak a családokra, gyermekekre. 
Elhangzott, a szervezők célja, hogy találkozzanak egymással, illetve még inkább összekovácsolódjanak a Balaton északi partján élők. 
A kolbásztöltő és -sütő versenyre október 17-ig lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában