„Tök jó délutánnal” ünnepeltek

2022.11.09. 20:00

Ötvenéves a veszprémi Vadvirág óvoda

Ötvenéves a veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda. Az intézmény szerdán „Tök jó délutánt” szervezett, a gyerekek lámpások fénye mellett énekszóval járták körbe az óvodát.

Balla Emőke

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Ötven évvel ezelőtt, 1972. november 7-én nyitotta meg kapuit a Veszprémi Vadvirág Óvoda elődje, a XII. számú Napközi Otthonos Óvoda. Ezt ünnepelték az intézmény dolgozói, az oda járó gyerekek, családok a szerdai „Tök jó délutánon”. A köszöntést a szülők, gyerekek által tökből készített lámpások kiállítása, közös szülinapos éneklés, lámpásos felvonulás színesítette. A tökből készített látványos alkotásokért elismerés járt, a legjobbakat díjazták. Az ünnepi alkalmon részt vevők az óvodapedagógusok, gyerekek által készített lámpások fénye mellett énekszóval járták körbe az óvodát, az intézmény udvarán tábortűz mellett kínálták az otthonról hozott sütiket. A programot az óvodapedagógusok kórusa zárta.
A jubileumi év rendezvénysorozata októberben, szülői segítséggel hét facsemete telepítésével kezdődött az óvoda udvarán. Címmegtartó Zöld óvodaként a gyerekekkel és a szülőkkel együtt az óvodapedagógusok szívügye a környezettudatos nevelés, szemléletformálás, a fenntartható fejlődés. Együtt fogtak össze a zöld környezetért, a tiszta levegőért, az intézmény udvarának árnyékosabbá tételéért, a jövő óvodásaiért. A „Tök jó délutánon” az óvodai csoportok között sorsolták ki, melyik fát melyik csoport gondozza a jövőben. Egy fát a nemrégiben elhunyt volt óvodavezető, Barcza Béláné Marika emlékére állítottak.
Az intézmény további programokkal ünnepel a jubileumi évben: december 2-án Kádár Annamária pszichológus előadásán a mese és az érzelmi intelligencia kapcsolatáról hallhatnak az érdeklődők, 2023 februárjában szülők-nevelők bálja lesz, tavasszal a Föld napjához kapcsolódó játék gyerekeknek és családoknak, májusban születésnapi ünnep gyerekeknak, egy másik alkalommal pedig meghívott vendégeknek, régi dolgozóknak, partnereiknek.

Lattenstein Jánosné intézményvezető szerdai köszöntőjében úgy fogalmazott: „Óvodapedagógusok és az itt dolgozók, mi mindannyian, mint elődeink is, azon fáradozunk, hogy a ránk bízott gyermekek mindennapjai élménnyel teliek, tartalmasak legyenek. Biztonságot adó, szeretetteljes légkörben játszhassanak, tevékenykedhessenek, tanuljanak, fejlődjenek. Sokat tanultunk tapasztalt régi kollégáinktól, szívesen emlékezünk vissza rájuk. Szeretnénk továbbvinni azokat az értékeket, azt a szakmaiságot, gyermekszeretetet, amit példaként láttunk tőlük. Érezzük a közösség erejét, azt, hogy összetartozunk. Tudunk egymásnak élményt nyújtani, egy pillanatra felhőtlenül együtt lenni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában