A helyben való boldogulásért

2023.03.25. 11:30

Átadták az új ösküi Napsugár bölcsődét

Pénteken ünnepélyes keretek közt átadták az új ösküi Napsugár bölcsődét, melynek kialakítása 389 millió forintból valósult meg, ebből több mint 386 millió forint állami támogatás, a fennmaradó, nagyjából három milliót pedig a település biztosította. A kivitelezés tavaly januárban kezdődött.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter

Az ünnepélyes átadón Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd Ángyán Tamás polgármester ünnepi beszéde után Szabó Vilmos Béla evangélikus lelkész és Megyesi Ferenc római katolikus plébános áldotta meg, szentelte fel az intézményt. Az országgyűlési képviselő beszédében a közösség erejét hangsúlyozta, mint mondta, akkor leszünk sikeresek, ha együttműködünk, s intézményeink biztosítják, hogy fiataljaink helyben találják meg boldogulásukat. Ovádi Péter reményét fejezte ki, sok hasonló együttműködés lesz a jövőben, hiszen a családokra kívánják a jövőnket építeni. A polgármester emlékeztetett a 2018-ban elindult ösküi bölcsődei csoportra, mely az óvodában kezdte működését, de azt kinőve felmerült egy önálló, két csoportos bölcsőde létesítésének gondolata. Ángyán Tamás megköszönte az együttműködést a képviselőnek, a lakosságnak, civil szervezeteknek, akik minden tőlük telhetőt megtettek. Az evangélikus lelkész Lukács evangéliumának 18. fejezetéből idézett: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa.” – Az egymásra épülő generációk teszik sikeressé a társadalmat, felnőttek és gyermekek kölcsönös tisztelete-szeretete tartja életben a mindennapi együttélést – mondta Szabó Vilmos Béla, majd megáldotta az intézményt.

Megyesi Ferenc plébános Szent Máté evangéliuma 7. fejezetét vette alapgondolatként: „Kérjetek és adatik nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik nektek.” Azaz, ahogy hozzáfűzte, emberi gondolat, akarat következménye, hogy itt állhatunk a megnyitón, de mindez nem volna lehetséges, ha Isten nem támogatja. – Most nem befejeződött, hanem elkezdődőik valami fontos, a Teremtő akarata, hogy éljen az ember és gyerekeivel foglalkozhasson. Ezt nem ingyen kapjuk, fáradoznunk és szenvednünk kell érte. Mint hozzátette, áldása nem csak a munkára, az építkezésre, hanem mindenkire száll, akik itt belépnek.

Az ünnepélyes szalagavatást követően az érdeklődők megtekintették a kivitelezést bemutató videót, majd kívül-belül körbejárva mintegy birtokba vették a község kicsinyeinek nevelésére megépített és felavatott bölcsődét. Kérdésünkre Ángyán Tamás polgármester elmondta, a kivitelezés közbeszerzési pályázat alapján történt, s fontosnak tartják, hogy az építők és sok helyi alvállalkozó részt vehetett a munkákban, településük központjában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában