Remek teljesítményt nyújtottak

2023.03.07. 08:00

Böllérverseny sümegi részvétellel, támogatással

A közelmúltban rendezett nemesgörzsönyi böllérfesztiválon Sümeg csapata is megmérette magát.

Szijártó János

A sümegi csapat remek teljesítményt nyújtott a közelmúltban rendezett nemesgörzsönyi böllérfesztiválon

Forrás: a szervezők

A valódi, falusi disznóvágás hangulatát tükröző rendezvényen tizenhét csapat mérte össze tudását – mondta el munkatársunknak hazaérkezésük után Sör László, a Sümegi Polgári Kisgazdák és a Szociális Szövetkezet elnöke, a sümegi böllércsapat irányítója. 

Mint megtudtuk, a munka reggel 6 órakor kezdődött, természetesen fogópálinkával, majd kezdetét vette a szakszerű sertésfeldolgozás. A versenyben álló csapatoknak meghatározott mennyiségű kolbászt, hurkát, továbbá egy sonkát és egy tábla szalonnát kellett kiváló minőségben elkészíteni és a zsűri előtt bemutatni. 

Közben főtt a friss vágásból készülő orjaleves, és sültek a finom és még finomabb pecsenyék, amelyekhez természetesen zamatos somlói borok is jártak. – A szakácsnők – Balogh Mónika, Szépné Lilla, Déginé Klaudia és Déginé Teréz – kiváló teljesítményt nyújtottak – mondta Sör László, ám azt is hozzátette, hogy a rendezvény megvalósításához számos sümegi vállalkozó, köztük a várkapitány is hozzájárult. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában