Nyílt nap

2023.03.25. 18:00

Harckocsiba is ülhettek  a kadétok

Élményekkel gazdagodtak a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium honvéd kadét programjában résztvevő diákjai Szentendrén a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia nyílt napján március 23-án. Az iskolából 161 fől vett részt az egész napos programon.

Tisler ANna

Fotó: Gyarmati László

Az ajkaiak végig jártak mindent, majd mindenki ott töltött több időt, ami őt leginkább érdekelte. Megnézhették és kézbe foghatták a honvédség által használt fegyvereket, amelyekben természetesen lőszer nem volt. Egy másik helyen a légpuska-, kispuska- és lézerlövészetet kipróbálhatták. Különféle harckocsikat is testközelből láthatták az érdeklődők.  A legnagyobb érdeklődést a honvédségi helikopter váltotta ki. A haditechnikai iránt érdeklődők megtekintettek egy repülőgép formájú drónt, amelyik akár három órát is képes a levegőben tölteni, az elejére épített kamerákkal minden útjába eső tárgyat, történést rögzíteni. 

Az érettségi előtt álló, 12. osztályos rendész tanuló, Miskolci Dávid már tudja, útja a honvédséghez vezet. Ötödéven marad a Szent-Györgyiben, majd a Közszolgálati Egyetemre jelentkezik. Logisztikai vagy híradós tisztként képzeli a jövőjét. Édesapja Szentendrén kiképző. A napot vele töltötte, együtt néztek végig mindent. A tizedikes Korcsmáros Álmosnak kisgyermek kora óta tetszik a honvédség. Már azt is tudja, hogy a harckocsizás és a különleges műveleti egység az, ami közel áll hozzá. A nyílt napon a Leopárd-2 páncélosba be is ült. Üveges Dorina számára a tűzszerészek kutyás bemutatója volt a legérdekesebb. Kutyákkal szeretne foglalkozni, még nem döntötte el, hogy rendőrségi vagy honvédségi irányban tanul-e tovább. Kedvenc tantárgyai a köszolgálati alapismeretek, a lövészetben  sikeres, versenyeken is részt vett.

Móricz Vilmos tanár, aki a látogatást megszervezte, hozzátette, jónak tartja, hogy a diákok még pályaválasztás előtt megismerkedhettek a katonasággal. Nemrég a Budapesti Petőfi laktanyát keresték fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában