Közösségi kert

2023.03.18. 16:00

Ismét benépesült a bolgárkert

Ötödik alkalommal kezdték meg a kertbarátok a termelést az ajkai bolgárkertben.

Tisler Anna

Egyre többen szeretnének egy kis kertet

Fotó: Gyarmati Laszló

Keresszegi Ferenc ügyintéző és Kovács Tibor gondnok március 13-án délelőtt köszöntötte a termelőket. Elhangzott, hogy a kert történetében a legmagasabb létszámmal, több mint 30 családdal kezdték meg a mezőgazdasági tevékenységet az önkormányzat által biztosított területen.  A kertbarátok 100–200 négyzetméteres parcellát kapnak ingyenesen vegyszermentes termelésre. Örülnek, hogy egyre nagyobb az igény a termelésre, teret hódít az egészségtudatos gondolkodás, az emberek szeretik tudni, hogy mi kerül az asztalra. 

Aki kéri, azt tanáccsal is ellátja Kovács Tibor gondnok és munkatársa. A kertbarátok egymástól  tanulnak, azok is elkezdhetik a termelést, akiknek nincsenek korábbi tapasztalataik. A termelők többsége fiatalabb nyugdíjas vagy kisgyermekes. 

A gondnok programokat is szervez, amelyekre civil szervezetek tagjait, az önkormányzat munkatársai is meghívják. A termény egy részét leadják és a kert munkatársai a családsegítő szolgálathoz juttatják el azt, ahol azok a rászoruló családok kapják, amelyek rajtuk kívül álló okok miatt nem tudnak termelni. A kert őrzése a vetéstől a betakarításig megoldott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában