Szakmai verseny

2023.03.05. 17:00

Sikeres ajkai asztalostanulók

Hatalmas sikert tudhat magáénak az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós  Intézményegysége 11. évfolyamos, asztalosszakmát tanuló osztálya.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A hét leendő asztalosból öten indultak a szakmai tanulmányi versenyen. A március 20-án Budapesten rendezendő országos fordulóra Tóth Imre jutott be a negyedik legjobb eredménnyel. Veszprém vármegyében ő nyert, a második, negyedik, ötödik és hatodik helyen szintén bercsényisek végeztek. Tölgyes Attila intézményegység-vezetőtől megtudtuk, hogy rendkívül büszkék a tanítványaikra. Asztalosszakmában még nem szerepeltek az országos döntőben, az pedig nagyon ritka, hogy egy iskolából öten végezzenek az első tíz hely valamelyikén. A részt vevő Schwab Alexander, Veres Gergő, Makkos Máté, Lengyel Richárd teljesítménye a versenyen elérte a 60 százalékot, így mindannyian mentesülnek az írásbeli szakmai vizsga alól. 

Tóth Imrétől megtudtuk, azért választotta az asztalosszakmát, mert az lehetőséget ad a kreativitásra, az elképzelései megvalósítására, az alkotásra. A monoton munkát nem szereti. Iskolaválasztás előtt több intézményben járt, a Bercsényit is felkereste a nyílt napon. Azt követően döntötte el, hogy itt szeretné tölteni a középiskolás éveit. Tetszett a tanműhely, az iskola, a diákélet. Nyirádról jár be, és jól megy neki a tanulás. Egyik héten iskolába jár, a másik hét négy napján Tapolcára gyakorlati helyére, a Pálffy és Papp Kft.-hez, ahol szintén sokat tanul. Pénteken ismét az iskolapadban ül, akkor szakmai tárgyakat tanulnak. A vizsga után szeretne munkába állni, és esti gimnáziumban érettségizni. 

Marton István szakoktató hozzátette, Imre a húzóember az osztályban. Tehetsége, szorgalma és hozzáállása példaértékű. A gyakorlati helyén is sok dolgot tanul, a kiemelkedő versenyeredményben az ő munkájuk is benne van. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában