Új Közös Agrárpolitika

2023.03.29. 15:00

Videósorozattal segítik a gazdákat

Videósorozattal segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a gazdákat az új Közös Agrárpolitika (KAP) megismerésében – adta hírül a napokban a kamara.

Szijártó János

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint soha nem látott mértékű, 5300 milliárd forintos támogatás áramlik az ágazatba

Fotó: Szijártó János/Napló

A tájékoztatás szerint a közel húszrészes, néhány perces rövidfilmekben a gazdák és az érdeklődők megismerhetik a KAP történetét, finanszírozását, a közvetlen támogatások rendszerét a zöld felépítménnyel, közte az agroökológiai programmal. Ezenkívül tájékozódhatnak a fiatal gazdák támogatásáról, a termeléshez kötött támogatásokról, illetve a minden eddiginél nagyobb vidékfejlesztési forrás részleteiről is. 

A rövid, pár perces videók a következő néhány hétben folyamatosan jelennek meg a NAK portálján, illetve Győrffy Balázs, a NAK elnökének Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján. Az elnök az első videóban a Közös Agrárpolitika 2023–2027 közötti támogatásainak főbb elemeiről szól, külön kiemelve azt, hogy eddig soha nem látott mértékű, 5300 milliárd forintos támogatás áramlik az ágazatba.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában