Új Közös Agrárpolitika

2023.03.29. 15:00

Videósorozattal segítik a gazdákat

Videósorozattal segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a gazdákat az új Közös Agrárpolitika (KAP) megismerésében – adta hírül a napokban a kamara.

Szijártó János

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint soha nem látott mértékű, 5300 milliárd forintos támogatás áramlik az ágazatba

Fotó: Szijártó János/Napló

A tájékoztatás szerint a közel húszrészes, néhány perces rövidfilmekben a gazdák és az érdeklődők megismerhetik a KAP történetét, finanszírozását, a közvetlen támogatások rendszerét a zöld felépítménnyel, közte az agroökológiai programmal. Ezenkívül tájékozódhatnak a fiatal gazdák támogatásáról, a termeléshez kötött támogatásokról, illetve a minden eddiginél nagyobb vidékfejlesztési forrás részleteiről is. 

A rövid, pár perces videók a következő néhány hétben folyamatosan jelennek meg a NAK portálján, illetve Győrffy Balázs, a NAK elnökének Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján. Az elnök az első videóban a Közös Agrárpolitika 2023–2027 közötti támogatásainak főbb elemeiről szól, külön kiemelve azt, hogy eddig soha nem látott mértékű, 5300 milliárd forintos támogatás áramlik az ágazatba.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában