Kirándulási tipp

2023.04.09. 21:00

Különös táblák a lovasi Csárda utcában

Mandula út-túrára indultunk Lovasról: csodálatos panorámát ígért a domboldalban húzódó, a települést Paloznakkal összekötő utca a virágzó mandulafákkal, az ébredező természettel, kis pincékkel és természetesen a balatoni panorámával.

Horváth Gabriella

Fotó: Horváth Gabriella

A Csárda utcából indult a séta, és mindjárt az elején különös látvány fogadott minket: eddig még nem látott táblákat fedeztünk fel az út szélén. A faoszlopokra kihelyezett háromszög alakú figyelmeztető és kerek tiltó táblákat nem a várható forgalmi nehézségek, veszélyek indokolták; a természet tiszteletben tartására kérik az arra közlekedőket: ne szemeteljünk, ne tépjük le a védett (vagy nem védett, de szép, és a kezünkben hazaértünkig úgyis elhervadó) virágokat, ne szemeteljünk. És arra, hogy a keskeny úton dudálással és hangoskodással ne zavarjuk meg az ott élő állatokat (köztük a mókusokat): hallgassuk inkább a madarak énekét.

A táblák láttán halkabbra vettük a beszédet, és eszünkbe sem jutott virágot szedni.

Azonban arról, hogy ezzel nem mindenki volt így, a tábla közelében a földön fekvő műanyag zacskó tanúskodott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában