Művelődési Ház

2023.04.23. 13:00

Méltó körülmények között ápolják a kultúrát Nyárádon

A Magyar falu program keretében elnyert támogatásból kívül-belül megújult a nyárádi művelődési ház. A 24 millió forintos beruházásnak köszönhetően az épület jóval modernebb és komfortosabb teret tud nyújtani a közösségi és kulturális élethez.

Haraszti Gábor

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Pajak Károly polgármester vágta át a szalagot Fotó: Haraszti Gábor

 

Az átadóünnepségen jelen volt Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, aki azt mondta, a Magyar falu program egyik legfontosabb eleme a közösségi terek rendbetétele. 

– A művelődési házban olyan fejlesztések valósultak meg, melyek a jelenlegi energiaválságos világban segítik a takarékos üzemeltetést, az új rendszer működése környezettudatosabb és költséghatékonyabb. A külső szigetelés mellett az épület belsejét mintegy 330 négyzetméteren újították meg. Fontosak az ilyen pályázatok, hiszen egy megújult épület visszahat az azt használókra is. Ha ugyanis modern körülmények várják a lakosságot, sokkal szívesebben jönnek az emberek az épület falai közé.

Pajak Károly polgármester az ünnepségen kiemelte, a kultúra és a közösségi élet nagyon fontos a település életében, bizonyítja ezt az is, hogy a Nemzeti Művelődési Intézettől nemrég a Közösségeket Támogató Önkormányzat Díjat vehették át. 

– A felújítás leglényegesebb eleme véleményem szerint az energetikai korszerűsítés volt – fogalmazott a polgármester. – A tavaly elvégzett külső hőszigetelésnek köszönhetően a művelődési ház a munkálatok idejét leszámítva egész télen nyitva volt. Ezeknek a közösségi színtereknek a lényege, hogy megtöltsük emberekkel, arról nem is beszélve, hogy faluközpontunk egy újabb szép épülettel gazdagodott. 

Az ünnepség zárásaként a Szegedi Pinceszínház előadásában Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiáját tekinthették meg a falu lakói, mely a Déryné program támogatásával valósult meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában