Veol podcast

2023.05.16. 09:00

A budai Ifipark ötlete nyomán hozta létre Veszprémben a legendás Várkertet

22 évesen költözött Veszprémbe, sokat fáradozott a városi és a régiós fiatalság érdekében, több mint 9 évig volt a Megyei Gyermek- és Ifjúságvédő Intézet igazgatója – a műsor vendége a Gizella-díjas és Pro Meritis arany emlékérmes Bándi László.

Komaniczki Zoltán

A beszélgetésből kiderül, hogy városi KISZ-titkárként a budai Ifipark ötlete nyomán a kezdeményezésében jött létre a királynék városában a legendássá vált szabadtéri zenés szórakozóhely, a Várkert, de hozzá kötődik a balatonfüredi Anna-bál megújítása is. Kulturális, idegenforgalmi, honismereti területen egyaránt maradandót alkotott Bándi László, akit sokan helytörténeti kutatóként ismernek, és nem véletlenül: több publikációt jelentetett meg helyi emlékhelyekről, emlékjelekről, és ő szorgalmazta a veszprémi várkút kitisztását és feltárását. Meggyőződése, hogy egy települést csak úgy lehet szeretni, szülőföldnek és magunkénak érezni, ha ismerjük a történelmét.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 21. része. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában