Népművészeti kirakodóvásár

2023.05.14. 17:00

A kevesebb – igényesen kínálva – több

Népművészeti kirakodóvásárt tartottak május 13-án, szombaton Veszprémben, a Kossuth Lajos utcában a Gizella-napok rendezvénysorozat részeként. A vásáron helyi és környékbeli termelők, kézművesek portékáit nézegethették és válogathattak közülük a látogatók.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter/Napló

A borongós időjárás dacára viszonylag sokan kíváncsiak voltak az eseményre. Ők nem csalódtak, hiszen az árusok, akik saját készítésű termékekkel, dísz- és ajándéktárgyakkal, használati eszközökkel érkeztek, meglepően ízlésesen elrendezve, letisztult formában kínálták az eladásra szánt holmikat. Igaz volt a mondás a rendezvényre, miszerint a kevesebb néha több, a mennyiség tehát nem ment a minőség rovására, s nem csupán a portékák elkészítését, de már a kínálását is az igényesség jellemezte.

A vásárban minden korosztály találhatott kedvére való holmit
Fotó: Benkő Péter/Napló

A sétálóutcába kilátogatók elsősorban gyümölcsökből, zöldségekből készített fogyasztanivalókat – befőtteket, lekvárokat, szörpöket – vásárolhattak, de széles kínálattal találkoztunk a kerámiából vagy fából készített, elsősorban háztartásban használt, illetve dekorációs eszközökkel, ajándéktárgyakkal, ruhákkal és játékokkal. A vásárban minden korosztály találhatott kedvére való holmit, és nem voltak ritkák a meglepő, de hasznos tárgyak sem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában