Gyász

2023.05.19. 11:27

Elhunyt egykori kollégánk, Zwicker Tamás

Zwicker Tamás Veszprémben született 1944-ben. A helyi Táncsics Mihály Szakmunkásképző Intézetben tanulta ki a fényképészszakmát. Tanulóéveit a Fényképész Szövetkezetnél töltötte, majd ezután a dekorációs és fotócsoport vezetője lett a Bakony Művek sajtó- és reklámosztályán. A Veszprémi Vasas futballcsapatában kezdetben a pályán, később a pálya szélén csapatfotósként bizonyított.

Napló

Zwicker Tamás a városi sportélet emblematikus figurája volt

Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

Zwicker Tamás a városi sportélet emblematikus figurája volt. Alig akadt olyan sportesemény az elmúlt negyven évből, melynek mozzanatait ne láthatták volna az olvasók a fényképein keresztül. Szinte minden veszprémi sajtóorgánumnak dolgozott, többek között a Veszprém Megyei Napló, majd a Veszprémi 7 Nap külső munkatársa is volt. Pontos, megbízható, precíz munkavégzés jellemezte.

Munkássága elismeréseként 2003-ban Nyilvánosságért-érmet kapott.

2018-ban a Szabad Sajtó-díjat vehette át, ami Zwicker Tamás esetében inkább életműdíj volt, hiszen ő a Veszprém megyei sajtó egyik ikonja, sokan kezdték el a szakmát az ő segítségével.

Három évvel ezelőtt egy sajtónapi ünnepségen jelentette be, hogy korára tekintettel végleg szegre akasztja a felszerelését, s abbahagyja a fotózást. Január 13-án ünnepelte 79. születésnapját.

Tamás, nyugodj békében!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában