Veol podcast

2023.06.08. 16:38

A zene számára keresett helyet, megálmodta a nemzetközi hírű Hangvillát

Jól ismert zenész, kórustag, gazdasági társaság ügyvezetője, de talán igazi hírnevet akkor szerzett, amikor megálmodta, és meg is valósította Veszprém egyik legsajátosabb létesítményét – a műsor vendége a Pro Urbe díjas Bélafi László.

Komaniczki Zoltán

Ha kiejtjük a szót, Hangvilla, minden veszprémi rögtön tudja, hogy egy olyan különleges épületről van szó, amelynek nemcsak a városban, de országosan, sőt, nemzetközi szakmai körökben is ismerősen cseng a neve. A Bélafi Lászlóval rögzített beszélgetésből kiderül: esetében családi hagyomány volt a zene szeretete, és a Veszprém Város Vegyeskara ügyét szívén viselve jutott az elhatározásra, hogy a hajdani, régóta elhagyatott Séd mozit alakítja át egy multifunkcionális rendezvényközponttá, amelyben egy, a városhoz méltó koncertterem is működhet majd, de emellett az is a célja volt, hogy az új épület egy igazi közösségi tér is legyen. Elmondta: annyira sikeresnek bizonyult a Hangvilla, hogy amikor a volt lepusztult veszprémi gyermekkórházat akarta a város új tartalommal megtölteni, ugyancsak őt kérték fel a projekt megvalósítására; az időközben átadott ActiCitynek, a tánc- és mozgáskultúra veszprémi otthonának hihetetlenül kedvező fogadtatása igazolta az előzetes várakozásokat.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 30. adása. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában