EFOTT

2023.07.13. 16:24

Bevették Sukorót a Pannon Egyetem polgárai

Szerdán kezdetét vette az EFOTT és egészen szombatig várják az érdeklődőket Sukorón. A Pannon Egyetem polgárai, munkatársak és hallgatók egyaránt nagy lendülettel indították a fesztivált, közel száz programmal, koncertekkel, saját bárral és egyedi ajándékokkal települtek ki a fesztivál UNIversum területére.

Horváth Virág

Fotó: Elekes Gergő/FMH

Erősen kezdett az EFOTT fesztivál idén Sukorón, hatalmas tömegek ostromolták a beléptető kapukat, fiatalok, hallgatók és még középiskolások is megfordultak a fesztivál első napján. Az UNIversum, régies elnevezésén „civil falu” keretében rengeteg kiállítóval találkozhattak az érdeklődők, csak a Pannon Egyetem közel száz aktivitással várt mindenkit. Minden délután elkalauzolnak a Pannon Science Lab sátorban a sörfőzés tudományába, amit frissítő sörkóstolóval tesznek még izgalmasabbá. Emellett megjelenik a robotika, a 3D nyomtatás és a Solar Boat is. A SkillX által támogatott Me, myself and I önismereti helyszínen például személyiségünk összetételéből kikevert színes koktélokat kínálnak, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa felépítményében pedig többek között örömdoboláson vehetünk részt, irodalmi beszélgetések várnak, feltűnik majd a színen Dragomán György és Szabó T. Anna is péntek délután, illetve a #VERSFAL műhelyben Ladányi István irodalmár és Bankó Bence színész fognak beszélgetni pénteken és szombaton délután Horváth Virág újságíróval a költészet fontosságáról és egyszerűségéről.

Emellett a MelóDiák és a Diákhitel is megjelenik a Pannon Egyetemmel közösen, ahol a munkaerőpiaci helyzetről, a munkavállalási lehetőségekről beszélgetnek, reggeli jógával és neves előadókkal tarkítva.

A fesztivál első napján a kánikula és a tömeg sem vehette el a bulizó fiatalok kedvét, a koncertek késő estig tartottak, a DJ-k pedig még hajnalban is tudták fokozni a hangulatot. Az időjárás kegyes volt a szerdai naphoz, a Velencei-tó vize pedig tökéletes a fürdőzéshez, így a partok sorakozó vízisport-lehetőségek is sok érdeklődőt vonzottak.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar által lefejlesztett EFOTT Challenge applikáció óriási sikert aratott már az első napon. A kihívás lényege, hogy a több mint 100 feladat közül minél többet végezzenek el a fesztiválozók, amikért cserébe pontokat írnak jóvá nekik – ez után napi és heti győzteseket is hirdetnek, akik értékes ajándékokkal, például jövő évi EFOTT bérlettel vagy romantikus vacsorával gazdagodhatnak.

Érdemes minden aktivitáson részt venni, hiszen az EFOTT fesztivál idén még jobban kiemeli az UNIversum fontosságára a Pannon Egyetemmel együttműködve, így egész nap, reggeltől hajnalig átélhetjük a fesztiválélményt, építhetünk kapcsolatokat és kipróbálhatjuk magunkat a konfortzónánkon kívül is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában