Mini Pléhcsárda-nap

2023.08.29. 07:00

Családias hangulatú főzőverseny a Rákóczi Telepen

Mini Pléhcsárda-nap címmel főzőversenyt és zenés, baráti találkozót tartott a várpalotai Rákóczi Telepi Tagiskola udvarán a városrészben működő baráti kör. Idén az elkészült ételeket nem zsűri, hanem a közönség bírálta el.

Szabó Péter Dániel

A polgármester olasz férje, Gianfranco Campanari a Rigó a la pasta csapat tagjaként paradicsomos-bazsalikomos tésztával kínálta a látogatókat Fotó: Szabó Péter Dániel

Szép hagyomány a Rákóczi Telepi Baráti Kör életében, hogy minden nyáron szervez egy szórakoztató, családias hangulatú szabadtéri programot, amelyre a tagok mellett a partner civil szervezetek képviselőit és természetesen az érdeklődő városlakókat is várják. A korábbi, nagyobb szabású Pléhcsárda-nap helyett idén – a tavalyi esztendőhöz hasonlóan – egy főzőversennyel egybekötött baráti találkozót hirdettek meg Mini Pléhcsárda-nap néven. 

– Ugyan a korábbi formában már nem tudjuk megtartani a rendezvényt, ám fontosnak tartjuk, hogy minden nyáron legyen egy olyan programunk, ami a barátságot, az összetartozást tűzi a zászlajára. Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy van igény a rendezvényre, hiszen ezúttal is hat főzőcsapat nevezett, s készített finomabbnál finomabb étkeket a Rákóczi Telepi Tagiskola udvarán – mondta el kérdésünkre Einreinhof Attila. 

A házigazda Rákóczi Telepi Baráti Kör elnöke az ünnepélyes megnyitón külön köszöntötte Pintér-Simon Ágnest, a Rákóczi Telepi Tagiskola nyugdíjba vonuló tagintézmény-vezetőjét, aki a kezdetek óta segítette, támogatta a bányász hagyományőrzés mellett hitet tevő civil szervezetet. 

Külön köszöntötték a megnyitón a városrészi általános iskola nyugdíjba vonuló vezetőjét, a civil szervezet munkáját a kezdetek óta segítő Pintér-Simon Ágnest Fotó: Szabó Péter Dániel 

Közben a sátraknál nagy volt a sürgés-forgás, folyamatosan készültek az íncsiklandó ételek. A bányász hagyományőrzők tócsit vagy más néven berétet sütöttek, mások a klasszikus bográcsételek mellett tették le voksukat, míg a Campanari-Talabér Márta polgármester és Rigó László várpalotai állomásfőnököt is a soraiban tudó „Rigó a la pasta” fantázianevű csapat rántott cukkinivel és csirkemellcsíkokkal, palacsintával, s Gianfranco Campanari révén paradicsomos-bazsalikomos tésztával kínálta a közönséget. 

Idén ugyanis nem kijelölt zsűri döntött arról, hogy melyik a legjobban sikerült étek, hanem a megjelentek szavaztak az első helyezettről. Végül a házigazda Rákóczi Telepi Baráti Kör csapata kapta a legtöbb voksot, így ők vehették át az első helyezettnek járó kupát, ám ezen a rendezvényen tényleg nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában