Csak baj ne legyen belőle

2023.08.25. 19:00

Forog a mackósajt – reagált a tábla!

Nincs szó semmiféle mágiáról, energiaátvitelről és más hasonló dologról. Csupán egy KRESZ-tábla önállósította magát az oszlopon, és ezzel tulajdonképpen már nem jelez semmit.

Benkő Péter

A Szegfű utcai tábla jelzése így nem értelmezhető

Fotó: Benkő Péter/Napló

A napokban hírt adtunk a József Attila és Szegfű–Wartha Vince utcák csomópontjában arról, hogy a nagy forgalomra, nehezen beláthatóságra való tekintettel nem ártana ide két stoptáblát kihelyezni. 

Úgy tűnik, az egyik „elsőbbségadás kötelező” táblának ez nem esett jól, talán meg is sértődött, s cikkünkre reagálva úgy gondolta, ha ő nem elég, hát ne is legyen ott szabályosan. Ahogy a fotón látható, a mackósajtként ismert közúti jelzés fogta magát, tett egy 180 fokos fordulatot az oszlopon. Viszont így – bár nyilván tudjuk, mit jelez – nem értelmezhető szabályosan, mert veszélyt jelző táblává minősítette át magát. De hogy mi a veszély oka, azt nem tudni. Az esetleges eredményét viszont igen: ha valaki nem ad elsőbbséget, abból könnyen lehet baj. Ráadásul joggal hivatkozhat az autós a nem megfelelő(en kihelyezett) táblára, amit ebben a helyzetben másnak, vagy nem értelmez.

Arra kérjük most is az illetékeseket, ha olvassák cikkünket, küldjenek ki egy szakembert, aki visszaállítja a táblát eredeti helyzetébe, és meghúzza a csavarokat. Hogy ne legyen baj… 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában